Poruka upozorenja

Submissions for this form are closed.

Praznici samo što nisu! Znam, ove godine skoro ih nema, ali ovo je prilike za druženje, učenje i zabavu dok praznici još traju i još više zabave kad krene škola. Prijavi se na radionice u sklopu Zimske škole koju organiziramo od 27. prosinca 2019. do 10. siječnja 2020. godine.

 

Izrada električnog INA autića

POPUNJENO

POPUNJENO
Na radionici će polaznici raditi autiće s mehanizmom za vožnju. Na taj će se način upoznati osnovama izrade tehničkih projekata, na temelju čega će samostalno uz stručno vodstvo na strojevima dijelove autića od šperploče samostalno izraditi i na taj se način upoznati s radom na strojevima. Na zadnjem dijelu radionice će povezati dijelove autića te ih spojiti s mikrokontrolerom tipa Arduino i isprogramirati kako bi im se dala funkcionalnost. Svaki polaznik svoj će auto s micro računalom ponijeti doma kao uspomenu na Centar tehničke kulture Rijeka i INA sponzora. Zbog dužine trajanja za sve polaznike ove radionice je osiguran ručak.

Realizacija: Centar tehničke kulture Rijeka

Starosna dob: 5.-8..r OŠ i 1.-4.r. SŠ

Termin izvođenja: Petak, 27. prosinca 2019. 

Vrijeme: od 9:00 do 17:00   

Radionica Tower bridge

Na radionici će polaznici raditi most s mehanizmom za podizanje. Na taj će se način upoznati s osnovama izrade tehničkih projekata, na temelju čega će samostalno uz stručno vodstvo na strojevima dijelove i izraditi te se upoznati s radom na strojevima. Na zadnjem dijelu radionice će povezati dijelove mosta i spojiti ih s mikrokontrolerom tipa Arduino te isprogramirati kako bi mu se dala funkcionalnost.

Realizacija: Centar tehničke kulture Rijeka

Starosna dob: 7.-8..r OŠ i 1.-4.r. SŠ

Termin izvođenja: 2. i 3. siječanj 2020.

Vrijeme: od 9:30 do 13:00 

Daj 5 za reciklažu

Otpad je gadan, često smrdi, ružno izgleda i jednostavno ga ne želimo u svojoj blizini. No, nakon što neke stvari iskoristimo one ne moraju nužno postati otpad. Nauči kako pravilno odvajati otpad te spasi iskorištene stvari da ne postanu otpad tako što ćeš im udahnuti novi život pretvarajući ih u mala remek djela umjetnosti.

Realizacija: Ri Eko Rijeka

Starosna dob: 1. - 4. r. OŠ

Termin izvođenja: 3. siječanj 2020.

Vrijeme: od 11:00 do 13:30

Izumitelj na jedan dan

Maqueen i Micro:bit omogućavaju da “pametnim” učinimo gotovo sve što zamislimo. Dođi i nauči kako ćeš izraditi Maqueen pomoću micro:bit-ova. A kad napravite svoje pametne kraljice, na kraju drugog dana radionice po postavljenoj stazi, svatko će sa svojom pametnom kraljicom imati utrku po stazi.

Realizacija: Centar tehničke kulture Rijeka

Starosna dob: 5.-8. r OŠ

Termin izvođenja: 7. i 8. siječanj 2020.

Vrijeme: od 17:00  do  19:00  

Grafički dizajn

POPUNJENO

POPUNJENO

Znaš da za prodati dobar proizvod nije dovoljno samo imati dobar proizvod? Onda je ovo radionica za tebe. Na radionici ćete raditi u grafičkom programu Canva.

Realizacija: Centar tehničke kulture Rijeka

Starosna dob: mladi od 15 do 30 godina

Termin izvođenja: 7. i 8. siječanj 2020.

Vrijeme: od 17:00 do 19:00 

POPUNJENO

e-slikovnica

 

Nova tehnologija pruža zaista različite mogućnosti, a jedna od njih je e – slikovnica. Cilj izrade e-slikovnice je obrazovnog karaktera, ali uključuje kreativnosti koja se može očitovati u svim segmentima njezine izrade. U procesu izrade veću ćemo dati samom tijeku izrade nego konačnom proizvodu. Za izradu e-slikovnice koristit ćemo likovne tehnike, a pomoću tehnologije ćemo uratke pretvoriti u konačni proizvod e-slikovnicu koju će bake i djedovi moći listati na našoj tračnici. 

Realizacija: Centar tehničke kulture Rijeka

Starosna dob: 2.-5.r OŠ

Termin izvođenja: 7., 8.  i 9. siječanj 2020.

Vrijeme: od 17:00 do 19:00  

Roboti napadaju

POPUNJENO

POPUNJENO
Na radionici će polaznici naučiti kako sastaviti i programirati robote LEGO Mindstorms te kroz taj proces naučiti osnove robotike, tehnike i programiranja. Polaznici će uz mentorstvo sastaviti LEGO Mindstorms robote učeći o tehničkim karakteristikama i principima, a nakon toga će robote i programirati kako bi dobili željenu funkcionalnost. Naposljetku će robote testirati i igrati se igračkama koje su sami napravili.

Realizacija: Centar tehničke kulture Rijeka

Starosna dob: 2.-4.r OŠ

Termin izvođenja: 8. i 9. siječanj 2020.

Vrijeme: od 17:00 do 19:30  

Animatorska početnica

POPUNJENO

POPUNJENO

Animatorska početnica je uvod u medij animiranog filma koja će polaznicima približiti proces izrade crtanog filma i stop animacije. Pokrenuti ćemo likove i montirati kratke animacije polaznika. Svi volimo gledati crtane, a zamisli koliko ćeš biti cool kad napraviš svoj vlastiti. WOW! Na ovu radionicu polaznici, ako žele, mogu ponijeti materijal s kojim žele raditi i USB. 

Realizacija: AnimatoRI

Starosna dob: 3.-8.r OŠ

Termin izvođenja: 9. i 10. siječanj 2020.

Vrijeme: od 17:00 do 18:30  

 

Sve radionice se održavaju u Centru tehničke kulture Rijeka, a možeš se prijaviti putem obrasca u nastavku.

Veselimo se druženju s vama!

 

Zimska škola provodi se uz financijsku potporu INA naftne kompanije, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

PRIJAVNICA