Sedam polaznika projekta se zaposlilo, a jedan pokreće poslovnu ideju nakon što su se uključili u šestomjesečnu edukaciju u sklopu projekta Mi znamo kako. 

Polaznici projekta Mi znamo kako primili su diplome za sudjelovanje u projektu koji je započeo forumom Mladi u poduzetništvu u studenom, potom ih proveo kroz 170 sati praktične edukacije kojoj je cilj bio povećati njihove mogućnosti za (samo)zapošljavanje.

Mladi su prošli kroz tri edukacijska modula koja su partneri i suradnici na projektu, Centar tehničke kulture Rijeka, CEDRA HR – Kluster za razvoj  i Grad Rijeka,  prepoznali kao bitne i tražene na tržištu rada. Bili su to moduli: (1) Društveno poduzetništvo i poslovni plan, (2) EU akademija i (3) Poslovanje u digitalnom dobu.

Nakon odslušanih predavanja i sudjelovanja na radionicama, mladi su odrađivali praktični dio – pisali su poslovne planove za društveno-poduzetničke ideje, prijavljivali projekte na simulaciju europskog natječaja te izradili vizualni identitet i Internet stranicu za vlastitu poslovnu ideju.

Da je projekt potreban i da odgovara na potrebe u zajednici svake godine, osim velikog interesa za upise u edukaciju, pokazuju i rezultati – ove godine je u projekt uključeno 18 mladih osoba, a do samog kraja projekta njih 7 je pronašlo zaposlenje, dok je jedna osoba u procesu pokretanja vlastitog posla.

U sklopu projekta Mi znamo kako, djeluje i online savjetovalište za društvene poduzetnike koje je za trajanja projekta zaprimilo upite na koje su savjete pružili stručnjaci iz partnerskog konzorcija.

Projekt Mi znamo kako realiziran je zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Primorsko-goranske županije. Od 2011. godine, kada je projekt financiran putem Instrumenta pretpristupne pomoći Europske unije, kroz četiri generacije projekta prošlo je gotovo 200 mladih osoba.