Završnom svečanošću na kojoj su podijeljene diplome završilo je još jedno Ljeto na Školjiću. Na 27 radionica sudjelovalo je preko 250 djece i mladih.

Još od 1996. godine u suradnji s partnerima organiziramo ljetne radionice za djecu i mlade po samom završetku školske godine. Njima želimo omogućiti mladim Riječanima i Riječankama da kvalitetno započnu ljeto te da uz igru i zabavu otkriju nove interese ili pak počnu razvijati svoje talente. Ove godine zajedno sa 17 organizacija ponudili smo čak 27 radionica među kojima je bilo šivanja, glagoljice, maketarstva, 3D modeliranja, programiranja, robotike, glume, yoge, ekologije, matematike, astronomije, animacije, fotografije i digitalnog pripovijedanja.

Polaznicima radionica jako se sviđa što su stekli nova poznanstva i što su se zabavili. Također, dodaju da je bilo odlično što je sve bilo zabavno i opušteno.

Na radionicama za male i velike je sudjelovalo 258 polaznika i polaznica koji su na završnoj svečanosti održanoj u Edukacijsko-izložbenom prostoru CTK Rijeka ovog petka, 13. srpnja, primili diplome za odličan početak ljeta te pokazali pred roditeljima, prijateljima i okupljenima što su sve radili i kako su se zabavljali u posljednje četiri plodna tjedna  na Školjiću.

Bogati program pripremili smo u suradnji sa sljedećim organizacijama: Akademsko astronomsko društvo – Rijeka, Ashtanga Yoga Studio, Auto klub Rijeka, Društvo za zaštitu životinja Rijeka, Fotoklub Color, Hrvatski savez brodomaketara, Klub za samogradnju i modelarstvo „Krila Kvarnera“, Link – kreativne radionice, Lučka kapetanija, Maketarski klub Zeppelin, Malac Genijalac Rijeka, Park prirode Učka, RI Eko Rijeka, Udruga filmskih entuzijasta Animatori, Udruga Kreativni kolektiv Kombinat i Umjetnička organizacija KRILA.

Ljeto na Školjiću financijski su poduprli Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.