Drago nam je da su na konferenciji Rijeka 0101, koja je simbolički obilježila završetak aktivnosti projekta Generation 0101 za nas, s nama bili predstavnici javnog, privatnog i neprofitnog sektora, ljudi koji se svakodnevno na neki način bave ICT-em , tehnologijom i razvojem naše zajednice. Konferencija Rijeka 0101 bila je prilika za nove spoznaje, razmjenu iskustava i dogovore za buduće suradnje kojima se jako veselimo.

 

 

U utorak, 13. rujna, u našim smo prostorima održali konferenciju Rijeka 0101, na kojoj smo prezentirali rezultate projekta Generation 0101 – istraživanje o provedbi Digitalne agende u Republici Hrvatskoj s naglaskom na nezaposlenost mladih, preporuke za donositelje odluka na svim razinama proistekle iz istraživanja, ICT edukaciju mladih osoba i ICT rješenja koja su ti mladi razvili tijekom Hackathona.

Konferenciju smo odlučili iskoristiti za dijeljenje iskustava s predstavnicima iz lokalne zajednice koji rade genijalne stvari – od pionira 3D-printanja u Hrvatskoj doc.dr.sc. Svena Maričića do pionira asistivne tehnologije dr.sc. Miroslava Vrankića, te mladih inovatora i profesorica informatike čiji učenici i učenice ostvaruju odlične rezultate na natjecanjima. Slušali smo o tome kako su započeli svoj put do uspjeha, kako prevladavaju izazove te što planiraju u budućnosti.

Našim dragim polazinicima i polaznicama uručili smo Youthpass diplome koje opisuju sva znanja i vještine koje su stekli sudjelovanjem u projektu.

Projekt Generation 0101 financiran je od strane Europske komisije kroz program Erasmus+, a radi se o strateškom partnerstvu koje provodimo sa šest europskih organizacija.