Protekle srijede, 22. svibnja, mi, korisnici programa Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli - uglavnom umirovljenici, okupili smo se u prizemlju Centra tehničke kulture na posebnoj “Srijedi s penzićima”. Naime, nakon dugog niza raznolikih obilazaka po Rijeci i okolici, u programu USG pojavila se želja da upoznamo i sam CTK, udrugu koja nas je iznjedrila i koja nas podržava sve ove godine.

Mladi i perspektivni Sanjin Smajlović, član CTK tima, održao je izvrsno pripremljenu i zanimljivu prezentaciju. Uz osnovne podatke o samoj udruzi, doznali smo o izvorima i načinu financiranja, upoznali projekte iz područja informatike, tehničke kulture i kulture općenito.

Projekte otvorene za svih: djecu, mlade, umirovljenike, osjetljive ili izolirane skupine i građanstvo općenito.

Bilo je zadovoljstvo slušati i shvatiti kako CTK djeluje neprofitno a za društvenu dobrobit, bilo kroz profesionalna osposobljavanja za rad, kroz ljetne ili zimske dječje radionice, kroz učenja raznih životnih vještina ili kroz projekte za zadovoljenje “samo” kulturnih potreba.

Sanjin nas je proveo i kroz suvremeno opremljene prostore Centra gdje se održavaju sve aktivnosti. A na kraju, pripremio nam je malo iznenađenje - pub kviz. U vedrom i razdraganom raspoloženju, okupljeni u male ekipe, odgovarali smo na pitanja vezana uz netom odslušano predavanje. Na kraju smo bili i nagrađeni za svoj uspjeh!

 

Najtoplije se zahvaljujemo Sanjinu kao i cijelom CTK timu, uz želju da i dalje rade ovako uspješno, povećavajući nam kvalitetu života.