U Centar tehničke kulture Rijeka stižu nove online Meet and code radionice! 
Meet and Code je inicijativa kojoj je cilj upoznati djecu i mlade ljude od 8 do 24 godina sa svijetom tehnologije i programiranja. Događaji su dizajnirani na način da pokažu mladim ljudima koliko programiranje može biti zabavno i na koji način može pomoći u ostvarivanju i primjeni ideja. Ovoga puta za tebe smo pripremili čak tri nove online radionice koje će se održati putem platforme Zoom, a prijave primamo do popunjenja grupa!

 

 

UVOD U SCRATCH

Scratch je odličan program za ulazak u svijet programiranja - radi se o programskom jeziku koji omogućuje jednostavno stvaranje interaktivnih priča, igara i animacija koje potom možeš podijeliti online. Na online radionici polaznici će se upoznati s osnovama rada u Scratchu te će izrađivati popularnu igricu "Flappy Bird". Radionica je namijenjena djeci od 8 do 13 godina, a održat će se 13. listopada od 17:00 do 19:00 sati.

 

HTML/CSS/Bootstrap

Na ovoj online radionici polaznici će se upoznati s HTML tagovima i osnovama CSS-a. Koristit će Bootstrap (besplatni CSS framework) te će kreirati vlastitu jednostavnu web stranicu koju će samostalno vizualno urediti. Radionica je namijenjena djeci od 13 do 18 godina, a održat će se 20. listopada od 17:00 do 19:00 sati.

 

IZRADI SINGLE PAGE WEB KORISTEĆI WORDPRESS

Na ovoj radionici polaznici će napraviti single page web stranicu koristeći najkorišteniji CMS sustav - Wordpress. Naučit će što su hosting i domena, kako instalirati lokalni XAMPP server i kako instalirati Wordpress. Upoznat će se s temama i plugin-ovima za Wordpress, te će nakon toga dobiti samostalni zadatak za kreiranje jednostavne single page web stranice. Radionica je namijenjena mladim osobama od 14 do 24 godina, a održat će se 25. listopada od 17:30 do 19:30 sati.

 

PRIJAVNICA

 

Osnovni podaci o korisniku
Kontakt podaci (roditelj/skrbnik)
CTK Rijeka brine o zaštiti Vaših osobnih podataka. Mi prikupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo Vaše osobne podatke u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća te Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018). Prihvaćanjem ove izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje Vaših osobnih podataka u svrhe koje su izričito navedene. Možete u bilo kojem trenutku odustati od davanja privole ili tražiti ispravak ili brisanje Vaših osjetljivih osobnih podataka. Ukoliko to želite učiniti potrebno je kontaktirati nas na email adresu info@ctk-rijeka.hr. Vaši osobni podatci koji su prikupljeni koristit će se u svrhu: izvještavanja donatora o provedbi projekta, za promidžbu projekta te u evaluacijske svrhe. Radionice koje provodi CTK Rijeka mogu biti fotografirane i snimane za potrebe izvještavanja Donatora kao i javnosti putem društvenih mreža i web stranica. CTK Rijeka primjenjuje odgovarajuće mjere zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zloupotrebe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. CTK Rijeka poštuje privatnost svojih korisnika te čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka koje ćemo izbrisati ukoliko više nisu nužni u odnosu na svrhu za koju su prikupljeni ili na drugi način obrađeni nakon izvršavanja ugovorne obveze prema Donatorima. Podatci se trećim stranama prosljeđuju samo u svrhe provedbe projekta.