Autonomno sveučilište u Barceloni je od 23. do 25. svibnja bilo domaćin treninga tutora projekta CrAL na kojem su sudjelovali i predstavnici Centra tehničke kulture Rijeka.
Tijekom ova tri dana stručnjaci za audiovizualno pisanje i čitanje Annio Gioacchino Stasi i Mery Tortolini obučili su 25 mentora iz Italije, Španjolske, Belgije, Grčke, Hrvatske i Litve, koji su iskusili metodologiju kreativnog audio-vizualnog pisanja i čitanja. Obuka je uključivala teoretske sadržaje i praktične aktivnosti poput analize narativnog audiovizualnog sadržaja, a tutori su također bili uključeni u izradu edukativnih materijala.

Obuka tutora ključna je prekretnica projekta CrAL, pri čemu metodologiju koju su razvila dva renomirana stručnjaka Annio Gioacchino Stasi i Mery Tortolini preuzima 25 mentora, koji je sada moraju dalje prenijeti na nastavnike iz svojih zemalja i podržati ih u provedbi u nastavi sa svojim učenicima.

Osim obuke tutora, Autonomno sveučilište u Barceloni je 26. svibnja bilo domaćin Trećeg partnerskog sastanka projekta CrAL na kojem se raspravljalo o različitim fazama nadolazeće pilot faze. Ova dva događaja bila su i prva prilika da se partneri i treneri uključeni u projekt susretnu uživo i iskuse metodologiju koju su prilagođavali tijekom prošle godine.