Tijekom ožujka i travnja učenici srednjih škola koji sudjeluju u SCoopConSS projektu marljivo su radili na svojim idejama društvenih poduzeća. Do kraja nas čeka još samo nekoliko online susreta a onda se nadamo druženju uživo na nacionalnom natjecanju na proljeće!

Iako smo se kroz druženja preko Zoom-a već dobro upoznali, održali smo radionicu timskog rada kako bismo razbili tremu govora pred kamerom i dodatno uvježbali komunikaciju preko online platformi. Bilo je izazovno ali ni korona ni online nastava nas nisu spriječili da se odlično zabavimo!

 

Osim zabave, raspravljali smo o različitim ulogama unutar radnog tima i pokušali otkriti koje osobine i crte ličnosti svaka od uloga zahtijeva. Zatim smo probali prepoznati svoje karakteristike u navedenim ulogama i razmišljali o zadacima koje bi povjerili pojedinoj osobi. Zaključili smo kako svaki član na svoj način doprinosi produktivnosti i stvara posebnu kemiju koja ih čini timom! Stečena znanja i vještine učenicima će sigurno trebati ako žele zajedničkim snagama i trudom pobijediti na SCoopConSS natjecanju!

Za kraj smo odigrali igru ''Nikad nisam…'' u online izdanju, nasmijali se, zabavili i međusobno još bolje upoznali! Napunili smo baterije za daljnji rad jer nas čeka sljedeća aktivnost - istraživanje tržišta.

 

Na radionici ''Kako provesti istraživanje tržišta'' upoznali smo se s glavnim metodama istraživanja, načinima kako ih provesti te prednostima i manama svake od njih. Vjerujemo da su učenici uzbuđeni jer ih čeka velik i zanimljiv zadatak. Također, moraju osmisliti i pripremiti prezentaciju svoje poduzetničke ideje jer je konkurencija velika, kreativna i ambiciozna. Želimo im svima sreću!

Tijekom sljedećih radionica organizirat ćemo online upoznavanje s učenicima iz drugih zemalja u kojima se provodi SCoopConSS projekt. Na taj način će učenici steći iskustvo umrežavanja i mogućnosti partnerstva na međunarodnoj razini.