Poruka upozorenja

Submissions for this form are closed.

Uključi se u besplatnu edukaciju Mi znamo kako s kojom ćeš naučiti što je to društveno poduzetništvo, na koji način istražiti tržište i napisati poslovni plan za svoju poslovnu ideju, gdje pronaći sredstva za svoju poslovnu ideju, na koji način ih povući iz europskih fondova, kako ideju predstaviti u suvremenom poslovnom okruženju i, naravno, kako koristiti računalo u digitalnoj eri.

 

Od 7. studenog Centar tehničke kulture Rijeka, u partnerstvu s CEDRA Split i Gradom Rijekom, kreću upisi u uspješnu edukaciju Mi znamo kako u koju je do sad uključeno preko 150 nezaposlenih osoba s područja Primorsko-goranske županije. Edukaciju zbog odličnih rezultata gotovo tradicionalno financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku - 70% polaznika edukacije se unutar šest mjeseci zapošljava, a 14 mladih polaznika dosadašnje četiri generacije edukacije pokrenulo je ili radi na pokretanju vlastitog posla.

Ovogodišnje, peto izdanje besplatne edukacije Mi znamo kako, partneri su osmislili kroz tri modula: (1) Društveno poduzetništvo i poslovni plan, (2) EU akademija i (3) Poslovanje u digitalnom dobu. Svi moduli provode se kroz kombinaciju teorije i prakse, a u suradnji s mentorima nakon svakog modula izrađuju završne radove.

 

170 školskih sati edukacije kroz tri modula:

Društveno poduzetništvo i poslovni plan je modul u trajanju od 40 školskih sati s kojim će započeti edukacija, a polaznici će se postepeno upoznavati s pojmom i načelima društvenog poduzeća, analizirat će se tržište i potrebe lokalne zajednice, upoznavat ćemo se sa zakonodavstvom i primjerima društvenog poduzetništva iz Hrvatske i svijeta. Prednost  pri upisu u edukaciju imat će osobe koje će imati ideju za društveno poduzeće. Po završetku modula svaki polaznik će, samostalno ili u timu, razviti poslovni plan za svoju društveno-poduzetničku ideju. Tim stručnjaka okupljenih oko projekta evaluirat će nastale ideje i savjetovati polaznike/ice kako ih realizirati.

 

Drugi modul EU akademija, također u trajanju od 40 školskih sati, predstavit će polaznicima mogućnosti financiranja iz europskih fondova, strategije i politike kojima se doprinosi provedbom projekata, proces osmišljavanja projektne ideje te samu prijavu na natječaje. Po odslušanom modulu polaznici će prijaviti na simulaciju natječaja, a iskusne projektne voditeljice ocjenjivat će projektne prijave te polaznicima dati povratnu informaciju o snagama i slabostima iste.

 

Posljednji modul, Poslovanje u digitalnom dobu, kroz 90 školskih sati omogućit će polaznicima da se pripreme za rad u suvremenom poslovnom okruženju. Osim što će moći steći ECDL početnu diplomu (sastoji se od četiri modula: Osnove računala, Osnove komunikacije, Obrada teksta, Proračunske tablice), polaznici će naučiti kako predstaviti svoju poslovnu ideju u digitalnoj eri – osmislit će vizualni identitet i primijeniti ga na promotivne materijale svog poduzeća, te izraditi i naučiti kako ažurirati Internet stranicu.

 

Tko sve može upisati besplatnu edukaciju Mi znamo kako?

Osoba koja zadovoljava sljedeće uvjete:

  • Ima između 15 i 30 godina,
  • Nezaposlena je,
  • Ima prebivalište/boravište u Primorsko-goranskoj županiji.

Prednost pri upisu imaju zainteresirane osobe koje već imaju poslovnu ideju. 

 

Upisi u besplatnu edukaciju su otvoreni do 25. studenog u 15:00 sati. Prije upisa u edukaciju provjerite raspored jer je obaveza svakog polaznika 70% sudjelovanja na edukaciji.