Europskim projektom BRIGHTS, koji se od početka 2017. istovremeno provodi u 4 europske zemlje (Belgija, Grčka, Italija i Hrvatska), educirat će se profesori i youth workeri, osobe koje rade s mladima od 13 do 19 godina u formalnom i neformalnom sustavu, o načinima primjene obrazovanja za globalno građanstvo u radu s mladima kroz tehnike digitalnog pripovijedanja koje su bliske mladima.

 

Prvi korak u dobivanju novih vještina kroz koje će mladima omogućiti stjecanje znanja potrebnih za suočavanje s globalnim izazovima suvremenog društva poput održivog razvoja, održivih životnih stilova, socijalnog uključivanja, kulturalne raznolikosti, rodne jednakosti, mira, ljudskih prava, aktivnog građanstva i demokracije je 1) prijava za sudjelovanje u online tečaju. Online tečaj je formiran u 4 modula od kojih svaki traje po 5 sati (ukupno 20 sati) i sastavljen je od specifičnih nastavnih sadržaja (video zapisi, literatura za čitanje, PPT prezentacije i pitanja višestrukog odabira). Tečaju je moguće pristupiti od veljače do ožujka 2018. u vremenu koje odgovara polaznicima, osobama koje rade s mladima.

 

Po završetku sudjelovanja u online tečaju, dio polaznika imat će mogućnost nastaviti s edukacijom kroz 2) radionice licem-u-lice u trajanju od 10 sati kojom će kroz praktični pristup razviti vještine i kompetencije potrebne za bavljenje obrazovanjem za globalno građanstvo primjenom tehnika digitalnog pripovijedanja. Svim sudionicima u radionicama licem-u-lice pokriveni su troškovi prijevoza, smještaja i hrane.

 

Po završetku online i licem-u-lice radionica, osobe koje rade s mladima naučeno će primijeniti u praksi kroz 3) izradu digitalnih priča s mladima. Najbolja digitalna priča bit će odabrana na europskom natjecanju „Digitalne priče o obrazovanju za globalno građanstvo“, a njeni autori nagrađeni putovanjem u Brisel.

 

Sudionicima u projektu dodijelit će se potvrde o sudjelovanju.

 

Ne propustite priliku za stjecanje novih znanja potrebnih za osnaživanje mladih za globalne izazove suvremenog društva i prijavite se za online tečaj.