Poruka upozorenja

Submissions for this form are closed.

Praznici samo što nisu! Eto prilike za druženje, učenje i zabavu! Prijavi se na besplatne radionice u sklopu Zimske škole koju organiziramo od 27. prosinca 2016. do 5. siječnja 2017. 

Osam radnih dana između Božića i Sveta tri kralja iskoristit ćemo za provedbu sedam besplatnih radionica namijenjenih različitim uzrastima. Posljednji tjedan u ovoj godini bavit ćemo se internetom stvari, mBotovima i animiranim filmom, a u prvi tjedan 2017. godine ulazimo s radionicama programiranja, alatima za suradnju, ekološkom radionicom i radionicom Artivizam koja će spojiti umjetnost i aktivizam.

Za učenike od 1. do 5. razreda osnovne škole pripremili smo radionice Zagrebi za zabavu i Daj 5 za reciklažu.

Na radionici Daj pet za reciklažu, koja će se održavati u drugom tjednu Zimske škole od 12:00 do 13:30 polaznici će učiti odvajati otpad i reciklirati. Radionicu provodi udruga Ri Eko.

Kako koristiti program Scratch koji omogućuje vizualno programiranje naučit će polaznici radionice Zagrebi za zabavu koja će se održavati od 10:00 do 11:30 sati u tjednu od 2. do 5. siječnja 2017.

Nešto starijoj ekipici, učenicima od 3. do 8. razreda osnovne škole, namijenjena je radionica mBotova koja će se održati od 11:15 do 12:45 u prvom tjednu Zimske škole. Na toj radionici polaznici uče sastavljati, programirati i upravljati simpatične robote mBotove.

Učenici viših razreda osnovne škole – od 5. do 8. razreda – mogu se uključiti u još dvije radionice koje će se održati u tjednu nakon Božića.

Za njih smo pripremili radionicu Internet of Things na kojoj mogu naučiti kako povezati svakodnevne objekte (poput zvona ili svijetla) s Internetom te ih na taj način unaprijediti i upravljati njima na daljinu. Radionica će se održavati od 9:15 do 10:00 sati, od utorka 27. prosinca do četvrtka 29. prosinca 2016.

Od 13:00 do 14:45 udruga AnimatoRi priprema radionicu animiranog filma na kojoj će se polaznici upoznati s medijem, dizajnom lika, ulogom zvuka u filmu te razradom pokreta. Polaznici će izrađivati  tradicionalnu 2D animaciju na papiru te crtati u računalnim programima. A zajedno ćemo u pogledati pokoji animirani film ;-)

Učenici srednjih škola i mlade osobe mogu se uključiti u dvije radionice nakon što se oporave od novogodišnjeg slavlja.

Radionica alati za online suradnju u četiri će dana polaznicima predstaviti brojne poznate (poput Skypea ili Google Drivea), ali i one manje poznate alate (Trello, BaseCamp) koji su svima dostupni i mogu nam olakšati kako privatni, tako i poslovni život. Vrijeme održavanja radionice je od 10:30 do 11:30 sati, a u njoj mogu sudjelovati svi koji imaju od 15 do 30 godina.

Kombinacija umjetnosti, aktivnog građanstva, kreativnog izražavanja i društvenog angažmana mladih je ono što objedinjuje radionica Artivizam koja je namijenjena mladima od 15 do 25 godine. Radionica će se provoditi od utorka 3. siječnja do četvrtka 5. siječnja u terminu od 12:00 do 16:00 sati, a zajednički ju provode udruge Kombinat, Pariter i SOS Rijeka - Centar za nenasilje i ljudska prava.

Na radionice se možeš prijaviti putem obrasca u nastavku. Prijave za prvi tjedan Zimske škole otvorene su sve do 22. prosinca 2016., dok su prijave za drugi tjedan škole otvorene do 31. prosinca 2016.

Radionice su besplatne za polaznike zahvaljujući financijskoj potpori Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

OBRAZAC