Poruka upozorenja

Submissions for this form are closed.
Zimska škola

I ove zimske praznike djeca i mladi mogu se družiti, učiti i zabavljati u CTK Rijeka! Kod nas će se od 07. do 09. siječnja 2015. programirati, kreativno izražavati, izvještavati na učeničkom portalu Rijeka In, obrađivati fotografije i snimati kratki filmovi. A osim djece i mladih, pripremili smo radionice za roditelje. I sve je potpuno besplatno!

Radionice se provode u sklopu kluba za mlade RI connect, koji financijski podupire Ministarstvo socijalne politike i mladih, a zajednički provode CTK Rijeka, Kino video klub Liburnija-film i Društvo za kibernetiku psihoterapije.

Evo i rasporeda:

Vrijeme održavanja* Naziv radionice Opis radionice Namijenjeno uzrastu
09:00 – 10:30 Dobro jutro! Nismo svi jutarnji tipovi, zar ne? Baš iz tog razloga, kako bi svakog jutra zagrijali naše mozgove za rad, ali se i bolje upoznali sa svim sudionicima Zimske škole, organiziramo radionicu Dobro jutro! Komunikacijske i interpersonalne vještine, timski rad, verbalna i neverbalna komunikacija samo su neke od tema kojima ćemo se baviti, i ne brinite pritom ćemo se igrati i zabavljati. Kao i osmijeh na svim radionicama, ova je radionica obavezna za sve polaznike i polaznice Zimske škole. 
10:45 - 12:15 Obrada fotografije Stalno nešto fotkaš, ali ne znaš kako popraviti bjeline ili maknuti crvene oči s fotografije? Na brzinskoj radionici obrade fotografije možeš naučiti kako riješiti ove, ali i druge fotografske probleme. Radimo u programu Adobe Photoshop. Od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole.
10:45 - 12:15 Programiranje - KODU Želiš početi programirati?! Nauči osnove programiranja koristeći KODU koji je namijenjen najmlađima. Kroz kreativnu izradu igara zabavi se i uđi u svijet programiranja. Od 1. do 6. razreda osnovne škole.
10:45 - 12:15 Kreativna radionica Voliš se kreativno izražavati i pritom koristiti vlastite ruke i zanimljive materijale? Prijavi se, sve što izradiš moći ćeš ponijeti kući. Od 1. do 5. razreda osnovne škole.
12:30 - 14:30 Mala redakcija Napiši svoju prvu vijest, snimi reportažu i prati pozitivne primjere u svojoj zajednici. Uključi se u Malu redakciju koja će i ove praznike izvještavati na portalu Rijeka In. Od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole.
12:30 - 16:30 Pet zelenih Pravilno korištenje kamere, kadriranje, montiranje i režiranje filma s ekološkom tematikom – gdje ćeš bolje?!  Od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole.

*Sve radionice održavaju se od 07. do 09. siječnja 2015.

 

Dragi roditelji i vi možete sudjelovati u Zimskoj školi – pripremili smo dvije radionice i za vas. Radionice će se održavati u popodnevnim satima.

 

Srijeda, 07. siječnja 2015.

16:15 – 17:00 Parental control - zaštita djece na Internetu, besplatni e-alati za zaštitu.

 

Četvrtak, 08. siječnja 2015.

16:15 – 17:00 Čujemo li se? - Komunikacija roditelja i djeteta, kako pohvaliti, kako uspješno izreći kritiku, kako se slušati međusobno, a ne samo čuti, kako surađivati, kako donositi odluke, važnost samostalnosti.

 

U nastavku je prijavni obrazac.