O projektu

Iskoristi svoje slobodno vrijeme najbolje što možeš! Sudjeluj u nekoj od mnogobrojnih aktivnosti kluba za mlade RI connect.

Kroz sedam programa klub za mlade RI connect omogućuje mladim Riječanima i Riječankama da se educiraju, informiraju, savjetuju, sklapaju nova prijateljstva, pokažu svoju kreativnost te da razvijaju i otkrivaju svoje interese. Programe kluba za mlade RI connect financijski podupire Ministarstvo socijalne politike i mladih.

U školskoj godini 2015./2016. RI connect nastavlja s već iskušanim provjerenim aktivnostima, no uvodi i nove aktivnosti koje su zajednički osmislili Centar tehničke kulture Rijeka, Kreativni kolektivni Kombinat i SOS telefon - grad Rijeka.

Novosti su radionice Aktivnog traženja posla, razgovori o fotografiji, prostor za izložbe mladih umjetnika, izrada poslovnog bontona za mlade te akcija Recept: AKTIVIRAJ se!

U klubu za mlade djeluju tri savjetovališta. Oni koji više preferiraju online od face-to-face komunikacije imaju i mogućnost online savjetovanja. Naši savjetnici rado će odgovoriti na sva vaša pitanja. Možete nam se pojadati u psihološkom savjetovalištu, a pomoć/savjet možete potražiti i ako tražite zaposlenje ili želite pokrenuti posao.

Nastavljamo programirati s darovitim učenicima te tijekom školskih praznika organizirati brojne edukativne radionice (Zimska škola, Ljeto na Školjiću). I dalje, nudimo popust svim mladim osobama koje u CTK Rijeka odluče steći ECDL diplomu. Organizirat ćemo nekoliko akademija: EU akademiju, PR akademiju i Akademiju društvenog poduzetništva.

U Klubu na Školjiću uvijek možete dobiti informacije o mogućnostima za mobilnost mladih koje se pružaju kroz europske programe, a nastavit ćemo ih promicati kroz organizaciju predavanja, radionica, razmjena mladih i treninga.

Kao i prošlih godina, Klub će mladima omogućiti da aktivno sudjeluju u svojoj zajednici kroz različite volonterske aktivnosti kao što su volonterske akcije, volontiranje na SOS liniji za žrtve nasilja ili dugoročno volontiranje s ciljem upoznavanja rada organizacija civilnog društva i zapošljavanja u civilnom sektoru.

Uključit ćemo se u nekoliko kampanja/manifestacija – Dane udruga, Međunarodni dan mladih, Mjesec borbe protiv ovisnosti, Međunarodni tjedan poduzetništva,… i druge koji nam se učine zanimljivi po putu J

Klub za mlade RI connect djeluje u prostorima CTK Rijeka već 13 godina. Nalazi se u samom centru grada, a njegov je prostor prilagođen za korištenje i osobama s poteškoćama u kretanju.

U klub su dobrodošli svi s pozitivnim razmišljanjima, željom za druženjem i novim znanjima te potrebom da nešto učine za sebe i svoju okolinu.