O projektu

Move It Forward je Erasmus+ projekt čiji je cilj kroz inovativan način pružiti poduzetničku podršku i obrazovanje ženama s naglaskom na digitalno poduzetništvo.

Cilj je projekta razviti metodologije i ponuditi novi spektar aktivnosti na područjima suradnje, mentoriranja i razvijanja odnosa s privatnim sektorom namijenjenog ženama te poticanje zanimanja za ove teme među njima, jer su žene puno manje zastupljene u ovim područjima.

Rezultati projekta uključuju stvaranje platforme Move It Forward i mreže za organizacije koje žele djelovati u smislu podrške ženama, izrada mobilne aplikacije, web stranice i radionice, a na kraju i razvoj priručnika. U priručniku će se objasniti kako pripremiti hackathon, odabrati učitelje i polaznice, odabrati temu i žiri, ali i sve druge detalje potrebne za provedbu aktivnosti. Priručnik je namijenjen svim organizacijama koje žele provesti sličnu aktivnost.

U sklopu projekta naši predstavnici su sudjelovali na treningu trenera u Briselu kako bi se upoznali s detaljima i načinima provedbe aktivnosti u partnerskim zemljama.

Cilj je dobru praksu iz Belgije (nositelji projekta) prenijeti na ostale partnerske zemlje - Luxemburg, Francusku, Rumunjsku, Litvu i Hrvatsku.

Ovaj projekt je nastavak projekta WOW – code 2 confidence, sufinanciran iz programa Erasmus + Europske unije.