O projektu

Ljetna škola informatike i tehnike kroz dugi niz godina obrazuje djecu, mlade i odrasle nudeći im sadržaje ovisno o njihovom interesu. Polaznici i polaznice mogu naučiti programirati, snimati i montirati video, fotografirati i/ili uređivati fotografiju, okušati se u glumi, radioamaterstvu, e-novinarstvu, modelarstvu ili robotici, položiti tečaj za voditelja brodice, kreativno se izražavati kroz likovno-kreativne radionice.
Ljeto na Školjiću tradicionalno se održava nakon završetka školske godine, u lipnju i srpnju, a završava svečanom podjelom diploma svim polaznicima i polaznicama na kojoj predstavljamo njihove radove nastale na radionicama.
CTK Rijeka realizira ovaj program u suradnji s brojnim lokalnim udrugama kao što su Liburnija film, Foto klub Color, Lučka kapetanija Rijeka, Link – kreativne radionice, Akademsko astronomsko društvo Rijeka, Modelarski klub Zeppelin, TRY theatre,… Projekt realiziramo uz financijsku potporu Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.
Većina programa je besplatna, a kako je naš prostor prilagođen za kretanje osoba s invaliditetom, Ljeto na Školjiću zbilja je dostupno svoj djeci i zainteresiranima!