O projektu

Get Your Facts Straight je projekt s ciljem rješavanja problema dezinformacija među učenicima i mladima iz društveno i ekonomski marginaliziranih skupina te njihovih roditelja, djedova i baka pružajući im pristup obrazovanju za medijsku pismenost te podizanjem svijesti o problemu.

CTK Rijeka će zajedno s međunarodnim partnerima stvoriti nacrt treninga o medijskoj pismenosti s fokusom na dezinformacije i lažne vijesti na društvenim mrežama. Trening je osmišljen na način da iskoristi postojeće obrazovne materijale te unaprijedi postojeće dobre prakse. Odabrani treneri/učitelji će sudjelovati u procesu identifikacije postojećih resursa, razvoju nastavnog programa treninga te definiraju obrazovnih ishoda.

Svi partneri će u svojim zemljama održati edukaciju medijske pismenosti s najmanje 250 polaznika (20 učenika i mladih te 20 roditelja, djedova ili baka po partnerskoj zemlji) tijekom ALL DIGITAL Week-a i EU Tjedna medijske pismenosti u 2020.

Uz samu edukaciju, tijekom ova dva tjedna provest će se i Get Your Facts Straight kampanja na društvenim mrežama koja će pospješiti utjecaj projekta te osvijestiti problem lažnih vijesti i dezinformacija na razini EU.

Materijali razvijeni tijekom ovog projekta podijelit će se s učiteljima, edukatorima i svim zainteresiranim dionicima.

 

 

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske komisije, Agencije za elektroničke medije i Grada Rijeke.