O projektu

Tehnička i informatička znanja i vještine danas su ključ za pokretanje gospodarstva te poticanje napretka na razini društva, a na razini pojedinca oni gotovo sigurno garantiraju zaposlenje. Vjerujući u to već više od 15 godina provodimo program rada s darovitim informatičarima i informatičarkama, robotičarima te 3D modelarima.

Polaznici u sklopu projekta Budi++ cijelu školsku godinu pohađaju radionice programiranja, robotike i 3D modeliranja koje se održavaju jednom tjedno, a osim toga sudjeluju i organiziraju natjecanja u programiranju, obilježavaju međunarodne dane kako bi osvijestili važnost digitalnih znanja kod svojih vršnjaka, izrađuju aplikacije za učenje programskog jezika Phyton na hrvatskom jeziku, pokojeg robota i uče koristiti 3D printer te svojim znanjima realiziraju brojne projekte.

Budi++ financijski podupiru: Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja,  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zaklada Hrvatska za djecu,  ACI – Adriatic Croatia Internation Club, HBOR, INA. Projekt Budi++ provodimo u partnerstvu s Tehničkom školom za strojarstvo i brodogradnju te Gradom Rijekom.