O projektu

Be Well and Green when digital, simboličnog akronima BeWEEN, još je jedan projekt iz Erasmus+ programa. Projekt je to koji odgovara akcijskom tipu – kooperacije partnera u školama iz područja školskoga obrazovanja i traje 24 mjeseca. Cilj projekta je izgraditi kapacitete za zdravije i odgovornije korištenje digitalnih tehnologija i razviti stručne kompetencija iz toga područja, kao i promovirati pametne navike kod učitelja i učenika. Prioritet projekta je digitalna transformacija kroz razvoj digitalne spremnosti, otpornosti i kapaciteta, a rizici za koje želimo poduzeti akciju su zdravlje i okoliš kao i borba protiv klimatskih promjena.

Kroz projekt ćemo postepeno graditi svijest u srednjim školama o spomenutim rizicima omogućavajući učiteljima i učenicima da zaštite sebe i okoliš od brojnih rizika pri korištenju internetskih alata i tehnoloških uređaja. Navedeno ćemo postići zajedničkim partnerskim snagama koje će kroz trajanje projekta isporučiti inovativne prakse i rezultate vezane za sigurnu i odgovornu uporabu digitalne tehnologije u digitalnoj eri, posebno u ovom izazovnom razdoblju COVID -19 pandemije koja iziskuje prelazak u digitalnu učionicu.

Projekt će razviti i testirati alate za učenje koji će osnažiti srednjoškolske profesore i učenike protiv zdravstvenih i ekoloških rizika i prijetnji kroz smisleno i sveobuhvatno formalno i neformalno obrazovanje. Očekivani rezultati su opipljivi alati za ponovno korištenje za srednjoškolske profesore i studente, kao i povećana kompetencija i vještine nastavnika potrebnih za poučavanje na daljinu. Inovativne prakse i rezultati isporučit će se kroz kreiranje i razvoj BeWEEN trenerskog kurikula i razvoja edukativne mobilne igre.

Nositelj projekta je Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek, dok su partnerske organizacije: Universitat Wien (Austrija), Centar tehničke kulture Rijeka (Hrvatska), Future Needs Management Consulting Ltd. (Cipar) i National Technical University of Athens (Grčka).