U subotu 23.02.2018.god. prema najavi, ing. Branko Andrijašević održao je u prostoru CTK na Školjiću predavanje s nazivom Priča o Zviru iz drugog ugla a u sklopu programa Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli.
Ing. Andrijašević, voditelj montaže kupole i strojarskih instalacija crpilišta Zvir 1, podijelio je s nama svoja sjećanja kao i iskustvo gradnje ovog atraktivnog ali i vrlo zahtjevnog objekta, sve popraćeno bogatom osobnom dokumentacijom fotografijama i filmom.
Kupola nad izvorom Zvir 1 promjera je 25 m a visine 10 m i nalazi se na nepristupačnom mjestu u kanjonu Rječine. Već samo ove činjenice mogu dočarati težinu i opasnosti rada. Dodamo li i vremenske uvjete ( početak gradnje 
u kasnu jesen ‘96.god.) kao i neminovne probleme koji su zbog niza faktora izranjali na terenu u toku same gradnje, postaje jasnije koliko je napora uloženo da uz neophodnu preciznost i poštivanje rokova bude završena prva faza gradnje - spajanje i postavljanje čelične konstrukcije kupole na njenu poziciju.
Prekrivanje kupole polikarbonatnim pločama bila je druga izuzetno zahtjevna faza izgradnje a instalacijom i puštanjem u pogon novog crpilišta zaokružen je ovaj veliki pothvat.
Vodu svakodnevno koristimo u našim domovima, neophodna nam je skoro koliko i zrak a najčešće ju prihvaćamo “ zdravo za gotovo” ne razmišljajući previše o tome kakva se priča krije iza našeg lagodnog raspolaganja ili rasipanja pitke vode.
Jednu takvu stvarnu priču, čuli smo od ing. Andrijaševića, zahvaljujemo mu se
na velikom trudu da za naše korisnike oživi svoja sjećanja, stresna ali i lijepa , na gradnju ovog objekta i sve što je tu gradnju pratilo.