Naše Hana i Maja 18. listopada bile su u Srednjoj školi Delnice, a 25. listopada srednjoj školi Vladimir Nazor u Čabru. Iskoristile su priliku i ravnateljima i nastavnicima predstavile projekt BRIGHTS.

 

Projekt BRIGHTS koji će trajati dvije godine, sufinanciran je od strane Europske komisije kroz program Erasmus+, a s provodi se od početka ove godine.

 

Cilj projekta je promovirati obrazovanje za globalno građanstvo u formalnom i neformalnom obrazovanju pomoću metode digitalnog pripovijedanja. Novosti u projektu su izrađena informativna brošura, koja pobliže informira o obrazovaju za globalno građanstvo, kao i digitalnom pripovijedanju. Izrađen je i kurikulum BRIGHTS tečaja, koji opisuje kombinirani tečaj koji se razvija u okviru projekta BRIGHTS. Napravljen je i dokument koji daje uvid u u potrebe europskih učitelja i trenera u području obrazovanja za globalno građanstvo.

 

 

S tako pripremjenim materijalom, prestavili smo projekt BRIGHTS, kao i korist obrazovanja za globalno građanstvo te metode digitalnog pripovijedanja zaprofesore koji se odluče pristupiti tečaju. Profesori će steći nova znanja i vještine, a učenici će naučiti o vrijednostima tolerancije, demokracije, odgovornog ponašanja i suživota. Odgojno-obrazovno osoblje iskazalo je zanimanje za sudjelovanje u projektu.