Ukoliko želite sudjelovati u projektu Crowddreaming (više o projektu možete pročitati OVDJE), popunite on-line prijavnicu i objasnite nam koje je Vaša motivacija za poboljšanje Vaših kompetencija u području digitalne valorizacije kulturne baštine, multikulturalnog obrazovanja i socijalnog uključivanja.

 

Odabrat ćemo 20 nastavnika iz srednjih škola ili viših razreda osnovnih škola (koji podučavaju učenike između 10 i 18 godina) u svakoj zemlji pilotiranja. Odabrani učitelji sudjelovat će u sljedećim aktivnostima:

  1. Zajedničko oblikovanje treninga o digitalnoj kulturnoj baštini - sudjelovanje u dva coaching circles-a u svibnju 2019. tijekom kojih će polaznici pružanti informacija partnerskom konzorciju o najrelevantnijim vještinama koje želite razviti kako bi uključili svoje učenike u projektne aktivnosti usmjerene na razvoj digitalnih projekata za valorizaciju lokalne baštine.
    Coaching circle je tehnika razvijena na MIT-u kojom se na efikasan način identificiraju potrebe, očekivanja i stavovi sudionika o promjenama.
  2. Kombinirani tečaj obuke za implementaciju Crowddreaming metodologije, koji se sastoji od:
  • 35 sati interaktivnog MOOT-a (masivni online otvoreni tečaj), provedenog između siječnja i ožujka 2020., tijekom kojeg ćete imati priliku susresti se s drugim nacionalnim i međunarodnim kolegama u cilju učenja o tome kako digitalno povećati vrijednost lokalne, regionalne i nacionalne kulturne baštine kao sredstva promicanja europskog identiteta, zajedničkih vrijednosti, kulturnog dijaloga i razumijevanja
  • Provedbe radionica s učenicima koja je predviđena u razdoblju od travnja do lipnja 2020., za zajedničku produkciju digitalnih projekata za valorizaciju lokalne kulturne baštine
  • Certifikata za sve polaznike koji uspješno završe trening.

 

Svi realizirani projekti bit će javno predstavljeni i promovirani kroz virtualnu platformu (Europa Square), kao i geolokalizirani u svim predstavljenim mjestima u kojima sudjeluju nastavnici, kako bi se eventualno aktivirali jednostavnim tehnikama proširene stvarnosti (Augumented reality) i podijelili s lokalnom zajednicom.

 

Rok za prijavu za prvu aktivnost projekta - fokus grupa - je do petka, 19. travnja 2019. 

 

Ne propustite priliku da se uključite u Crowddreaming zajednicu sa svojim učenicima... Registrirajte se danas i sanjajte s nama!