Sunčano nedjeljno jutro, šetnja Opatijom, možda kavica, kolač...Koliko smo samo puta ponovili taj doživljaj...

U nedjelju 20.01.2019.god. ovaj dobro znani ritual, kroz program Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli, izvrsna i svestrana Đurđica Kovačić,turistički vodič, obogatila je i uljepšala mnogobrojnim zainteresiranim građanima.

Od mjesta sastajanja na Slatini, laganom šetnjom vijugavim obalnim putem pa dalje stazama parka sve do izlaza kod opatijske luke, Đurđica Kovačić provela nas je na zanimljiv, neformalan i zabavan način kroz opatijski prostor i prošlost.

Anegdote vezane uz poznate ličnosti - posjetioce Opatije izmjenjivale su se s povijesnim podacima uz povremena “ nagradna” pitanja za nas šetače. Blistavo sunčano vrijeme, plavetnilo neba i mora, snijegom prekrivene planine u zaleđu, arhitektura i bogato raslinje - uz sve ispričano - potvrdilo nam je još jednom da Opatija s pravom nosi naziv “ biser Jadrana” i privlači turiste danas kao i u samim svojim turističkim počecima.

 

Zahvaljujemo Đurđici Kovačić na ljubaznoj spremnosti da nam pomogne u ostvarenju još jedne edukativne šetnje za naše sugrađane, vidljivo zadovoljne tog jutra.