Vjerujući da treba širiti pristup alatima stvaralaštva, osobito onima koji uključuju nove tehnologije, odlučili smo iskoristiti svaku priliku koja nam omogućuje da stvorimo društvo koje razumije, prihvaća i stvara jednake prilike za sve svoje građane. Započeli smo projekt stvaranja zajedničkog prostora, dvije godine smo aktivno prikupljali sredstva za adaptaciju i opremanje i došao je trenutak da svima otvorimo vrata našeg Laboratorija znanja.

 

Laboratorij znanja je mjesto okupljanja svih zainteresiranih članova zajednice koji žele biti u kontaktu s novim tehnologijama, pratiti napredak istih, te razumjeti njihovu svrhu i primjenu u svakodnevnom životu. U njemu ćemo istraživati nove ideje, stvarati, povezivati se sa stručnjacima iz akademskog i poslovnog svijeta te drugim članovima zajednice istih ili sličnih interesa. U njega su pozvani svi oni koji žele ojačati svoja informatička i tehnička znanja i vještine te, posljedično, postati konkurentniji na tržištu rada i uključeniji u svoju zajednicu. 

 

Laboratorijem znanja želimo povezati i potaknuti na suradnju organizacije iz javnog, civilnog i poslovnog sektora te zainteresirane pojedince koji djeluju u STEM području na mjestu koje, zahvaljujući svojom opremljenošću i stručnim kadrom, omogućuje zajedničko osmišljavanje i realizaciju ideja za dobrobit lokalne zajednice.

 

Svi zainteresirani imat će priliku koristiti Laboratoriji znanja kroz različite projekte i programe Centra i partnerskih organizacija, ali i dobiti priliku za osmišljavanje i razvijanje ideja za nove inicijative, suradnje i projekte.

 

Laboratorij znanja započinje sa svojim radom 25. travnja te će za građanstvo biti otvoren srijedom, od 14 do 16 sati kada će na raspolaganju Nikola, stručnjak za maketarstvo, 3D modeliranje i 3D printanje, četvrtkom, od 14 do 16 sati, kada će na raspolaganju biti Sanjin, stručnjak za 3D modeliranje, 3D printanje i grafički dizajn te petkom, od 14 do 16 sati, kada će na raspolaganju biti Ivan, stručnjak za IT.

 

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite na mail laboratorijznanja@ctk-rijeka.hr

 

Laboratorij znanja su svojom donacijom podržali: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zaklada Hrvatska za djecu, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, INA d.d. i ACI d.d..