Prvi tjedan Ljeta na Školjiću je iza nas, krenule su radionice 3D modeliranja, virtualne stvarnosti, izrade animacija, slikanja i animiranog filma, ekologije te modeliranja.

 

Za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole održale su se radionice Mala škola virtualne stvarnosti na kojoj saznali sto je VR, isprobali su naočale za virtualnu stvarnost kroz igre i simulacije. Radionicu je provodila organizacija Dream VR, novi partner Ljeta na Školjiću. Radionica izrade animacija (GIF) održala se 17. i 18. lipnja, polaznici su izrađivali animacije i GIF-ove i uz našeg Sanjina rezultati su bili zaista odlični! Radionicu je provodio CTK Rijeka, a bila je namijenjene mladima od 14 do 30 godina.

 

Srednjoškolci su prošlog tjedna ušli u svijet 3D modeliranja uz radionicu 3D modeliranje koju provodi Hrvatski savez brodomaketara. HSB provodi i Radionicu modelarstva namijenjenu učenicima od 3. do 6. razreda. Za učenike od 1. do 5. razreda započela je radionica ekologije Glagoljajmo ekološki koju provodi Udruga Ri Eko Rijeka. Glagoljajmo ekološki je radionica koja se istovremeno bavi glagoljicom i ekologijom.

Udruga AnimatoRi pripremili su Radionice slikanja i animiranog filma, a namijenjene su učenicima od 4. do 8. razreda osnovne škole. Radionice će se nastaviti održavati i drugi tjedan, od 26. do 28. lipnja.

 

Prvog tjedna započeo je i ciklus radionica Veliki odmor na kojem metodom učenja Brain Gym polaznici vježbama poboljšavaju kreativnost, emocionalnu inteligenciju, koordinaciju i komunikacijske vještine. Radionice provodi organizacija Open mind, još jedan novi partner Ljeta na Školjiću, a namijenjena je djeci predškolskog uzrasta te učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole. Radionice se održavaju od 9 do 10:30, 26. i 28. lipnja te 2., 3., 5., 9. i 10. lipnja.

Mjesta za zainteresirane još ima pa se požurite i prijavite putem obrasca na poveznici.