Hej! Znaš što?! Vrijeme je da kreneš! Isprobaj nešto novo, kreiraj svoju europsku avanturu, surađuj sa strastvenim ljudima, volontiraj, pokreni promjene, putuj i istražuj različite kulture. Otkrij nove načine kako doživjeti Europu. Vrijeme je da kreneš!

Što i kako možeš saznati na informativnim radionicama o mogućnostima za mobilnost u Rijeci (11.10.2017.), Delnicama (18.10.2017.) i Čabru (25.10.2017.).

 

Četvrtu godinu za radom uključeni smo u europsku kampanju Time to move kako bi mlade informirali o mogućnostima za mobilnost koje im se pružaju kroz europske programe. Pripremamo sve potrebne informacije o programu Erasmus+, najvećem europskom programu za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, u sklopu kojeg možeš otići na studentsku razmjenu, razmjenu mladih ili volontersku službu.

Time to move u Rijeci

Prva informativna radionica održat će se u srijedu, 11. listopada, u CTK Rijeka (Školjić 6, prvi kat) s početkom u 13 sati. Prvo predavanje Erasmus+ mogućnosti za pojedince pružit će uvid u program Erasmus+, točnije razmjene mladih, Europsku volontersku službu i Europske snage solidarnosti. U 14 sati predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavit će projekt Your First EURES Job koji omogućuje mladoj osobi da pronađe posao u europskoj tvrtki te daje financijsku potporu pri selidbi, prijevodu diplome ili učenju jezika zemlje u koju seli zbog zaposlenja. Trideset minuta kasnije počinje radionica Zgrabi svoju priliku! na kojoj možeš saznati kako što bolje predstaviti svoja znanja i vještine kroz životopis ili molbu. Druženje u Rijeci završava radionicom Strukturirani dijalog – što i kako? koju će održati predstavnice udruge Delta, a tijekom te radionice mlade osobe će moći saznati kako i oni mogu sudjelovati u donošenju odluka koje se tiču baš njih.

Prijaviti se možeš preko obrasca u nastavku, a više informacija o riječkom događanju saznajte u Facebook eventu.

 

Time to move u Gorskom kotaru

Priliku da se upoznaju s programom Erasmus+, razmjenama mladih i Europskom volonterskom službom dobit će i mladi iz Delnica i Čabra. U srijedu, 18. listopada, u Srednjoj školi Delnice CTK Rijeka će održati dvije radionice za redom – prvu s početkom u 10:45 (četvrti školski sat), a drugu s početkom u 11:35 (peti školski sat). Tjedan dana kasnije, u srijedu 25. listopada, riječki Eurodesk multiplikator će posjetiti Srednju školu Vladimira Nazora Čabar gdje će u 12 sati održati radionicu za mlade Čabrane i Čabranke.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno za sve sudionike. Ako se ne nalaziš u Rijeci, Delnicama ili Čabru, posjeti stranicu kampanje Time to move i saznaj što pripremaju drugi Eurodesk multiplikatori iz Hrvatske i Europe.

Cilj europske kampanje Time to move je povećanje svijesti mladih o mogućnostima i dobrobitima koje im donosi mobilnost. Provedbu informativnih radionice financijski podupiru Primorsko-goranska županija, Agencija za mobilnost i programe EU te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Prijavi se na radionicu u Rijeci!

 

PRIJAVNICA