Nastavljajući svoju dvadesetpetogodišnju tradiciju, CTK Rijeka organizira informatičke tečajeve i radionice za djecu, mlade, odrasle te osobe treće životne dobi, a svakom polazniku i polaznici nudi individualan pristup.
Nastavni programi oblikovani su i prilagođeni potrebama različitih skupina korisnika.
U konačnici novostečena znanja i vještine polaznicima omogućavaju da se lakše zaposle, organizacije dobivaju obrazovane i certificirane djelatnike, smanjuje se nezaposlenost, te stvaramo lokalnu zajednicu koja može odgovoriti na dinamično okruženje.
Posebna pažnja se posvećuje organizacijama civilnog društva. Ostvarena je suradnja u polju informatičke edukacije s udrugama tehničke kulture, invalida i osoba s posebnim potrebama, branitelja i invalida domovinskog rata, umirovljenika,…

 

Naše edukacije pohađali su zaposlenici lokalne u mjesne samouprave čime se direktno utjecalo na informatizaciju i bolju informiranost unutar organizacije u kojoj djeluju, kao i općenito zajednice čime ovaj program nadopunjuje program Razvoja zajednice.

Često smo u svojim programima usmjereni ka obitelji i njenom jačanju, na način da u suradnji s udrugama čiji je cilj razvijati kvalitetnu komunikaciju, potičemo roditelje i djecu na korištenje novih tehnologija u cilju kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, vodeći računa o osobnoj i obiteljskoj sigurnosti i kvaliteti života (sigurno korištenje računala i mobitela, prevencija ovisnosti o računalu).
Centar tehničke kulture Rijeka je od 2000. godine Microsoft trening centar, a od 2006. godine je ovlašteni ECDL testni centar.

 

Multimedijalni centar, koji se nalazi u sklopu CTK Rijeka, zamišljen je kao ishodište dobrih ideja, stvaralaštva i građanskog aktivizma s funkcijom razvoja pojedinca i zajednice. MC nudi različite sadržaje i priliku za kreativni razvoj građana i organizacija iz kojih dolaze. U suradnji s lokalnim udrugama, ustanovama i građanskim inicijativama organiziraju se radionice, izložbe, tematska okupljanja i javna događanja. Na taj način, CTK Rijeka osigurava prostor i uvjete za kreativno i inovativno stvaralaštvo, a građani i građanke sami kreiraju i biraju sadržaje. 

 

Od 2019. godine, u sklopu prostora CTK Rijeka, otvoren je Laboratorij znanjamjesto susreta zajednice gdje građani imaju priliku učiti o programiranju, 3D modeliranju, maketarstvu ali i robotici, gdje mogu koristiti 3D printer, CNC stroj za prototipe, mikrokontrolere i razne druge alate pomoću kojih se može stvarati.