Iako bi se BDP eurozone zbog uključivanja većeg broja žena u sektor ICT-a mogao povećati za devet milijardi eura godišnje, one su i dalje podzastupljene u digitalnom sektoru. Trenutačno samo 29 od 1.000 žena sa završenim poslijediplomskim studijem u području IKT-a, a samo četiri od 1.000 se izravno zapošljava u tom sektoru. U sklopu ciklusa okruglih stolova Razgovori o potencijalima digitalnog doba, u Centru tehničke kulture Rijeka okupljene su se bavile ženama u ICT-u.
Okrugli stol Žene u ICT-u okupio je dvadeset žena iz lokalne zajednice koje su dijelile iskustva, razmišljale o problemima i potencijalima s kojima se žene susreću u ICT sektoru te su promišljale kako sektor približiti djevojčicama i djevojkama.
Na okruglom stolu Žene u ICT-u Doris Sošić, viša savjetnica Riječke razvojne agencije Porin, predstavila je demografsko stanje u Primorsko-goranskoj županiji, a priliku da se predstave dobile su žene iz lokalne zajednice koje uspješno rade u digitalnom sektoru. Kako su izabrale ICT, kako su se snašle u radnom okruženju te što vide kao problem i potencijal s okupljenima su podijelile: profesorice studija Poslovne informatike Veleučilišta u Rijeci Dijana Liverić, Vlatka Davidović i Sabrina Šuman, koordinatorica programa cjeloživotnog obrazovanja Visoke poslovne škole PAR Martina Jurković, razvojna inženjerka tvrtke LOGIN d.o.o. Ivana Žagrić i webmasterica Sveučilišne knjižnice u Rijeci.
Kroz razgovor su okupljene zaključile da žene nisu dovoljno zainteresirane za područje ICT-a – ono im je strano, smatra se teškim, ali i muškim zanimanjem. No, zbog velikog potencijala potrebno se ujediniti kako bi se destigmatizirao ICT sektor koji, prema riječima okupljenih, zbog svoje širine nailazi na nerazumijevanje i nezainteresiranost. Okupljene žene, posebice majke, smatraju da je jedna od prednosti sektora što kod ICT zanimanja zaposlenice najčešće nisu fizički vezane za mjesto rada zbog čega se uspješno mogu kombinirati privatne i poslovne obaveze. No, prednosti sektora ima još – bez problema se pronalazi i mijenja posao, nema nacionalnih granica, radeći u njemu može se upoznati svijet, postoji velika mogućnost samozapošljavanja s malim početnim kapitalom, radi se o kreativnom poslu.
Sudionice okruglog stola složile su se da postoje brojni faktori koji utječu na podzastupljenost žena u ICT sektoru – potpora okoline, samo-percepcija, akademsko obrazovanje te percepcija područja računalne znanosti i mogućnosti karijere. No, izravno već sutra mogu početi djelovati kroz promotivne aktivnost i to kod najmlađih članica društva – kroz promotivne kampanje, edukativne aktivnosti za roditelje te pružanjem pozitivnih primjera kako iz svijeta tako i iz lokalne zajednice.
Kako neformalna edukacija može pozitivno utjecati na socijalno uključivanje i samopercepciju ispričala je psihologinja Lorena Zec iz udruge SOS Telefon - Grad Rijeka. Zec je kao zaposlenica navedene udruge sudjelovala u provedbi projekta Work is the Key kojemu je cilj bio kroz 15 mjeseci razviti model deinstitucionalizacije žena žrtava nasilja u Ličko-senjskoj, Primorsko-goranskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Istaknula je važnost informatičke edukacije te pozitivne učinke na njene pacijentice – sigurnije su u sebe, zadovoljne jer mogu sudjelovati u digitalnom društvu. Zec je u radu primijetila da je kod žena žrtava nasilja koje još uvijek žive u nasilnoj okolini online svijet jedini prozor koji imaju u svijet – on im pruža mogućnost da se informiraju o tome gdje potražiti pomoć, da se educiraju, pronađu zaposlenje i sl.
Hana Galogaža iz Centra tehničke kulture Rijeka prezentirala je okupljenima belgijsko otvoreno učilište za žene Interface3 koje je posjetila tijekom studijskog posjeta u rujnu. Organizacija je prepoznata kao vodeća u Belgiji i Europi u području poticanja žena u ICT-u, a godišnje educiraju 150 žena za neka od sljedećih zanimanja: web administrator, tehničar u IT-u, web master, web app developer. Koliko su uspješne u svom radu, najbolje pokazuje podataka da čak 70% njihovih polaznica šest mjeseci po završetku tečaja bez problema pronalazi posao.
Organizatori su predstavili nacionalnu koaliciju za radna mjesta u digitalnom sektoru te istoimeni projekt, financiran od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Digitalna agenda za kreativnu Hrvatsku te pozvali okupljene da se pridruže koaliciji. Za sad još neformalna koalicija, ima pet područja djelovanja: obrazovanje, ravnopravnost, zapošljivost, uključivost i inovativnost.
Za kraj je okupljene putem videa pozdravila eSkills for Jobs ambasadorica Vedrana Miholić, inače direktorica prodaje hrvatske tvrke CROZ i predsjednica udruge Programerko.
Okrugli stol organiziran je uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz projekt Digitalna agenda za kreativnu Hrvatsku.