U sklopu projekta Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli u subotu, 11. listopada, organiziran je posjet gradu Kastvu.
Stručno vodstvo pri obilasku održala je Alida Lešnjaković, a zainteresirani su građani tijekom dvosatne šetnje saznali mnoge informacije o povijesti, kulturi i baštini grada, njegovim poznatim stanovnicima te tradicijama. Osim posjeta glavnim turističkim atrakcijama Kastva - Crekvini, Lokvini, Aleji velikana i gradskoj loži, građani su posjetili i dio Mićih zavičajnih muzeja - Idičinu peknjicu, u kojoj se nalazi najstarija krušna peć na drva u gradu i Vikotovu bačvariju u kojoj su izloženi alati za pravljenje bačava i ostalog drvenog suđa te u kojoj su dobili priliku degustirati belicu, mlado vino koje je definitivno postalo gradski simbol. Obilazak je završio posjetom Muzejskoj zbirci Kastavštine, u kojoj su sačuvani autentični predmeti, dokumenti, fotografije, karte i razni drugi detalji koji svjedoče o zanimljivoj i burnoj prošlosti kastavskoga kraja. 

Zahvaljujemo Turističkoj zajednici grada Kastva i Pomorskom i povijesnom muzeju hrvatskog primorja Rijeka na pomoći u organizaciji i realizaciji obilaska i naravno, svim građanima koji su se i ovoga puta okupili u velikom broju (bilo nas je gotovo 80!) te s nama proveli lijepo, sunčano i edukativno subotnje jutro na Kastvu.