Strateško partnerstvo financirano kroz program Erasmus+, koje smo koordinirali od 2014. do 2016. godine, proglašeno je najboljim suradničkim projektom unutar mreže All Digital. Projekt je proveden u šest zemalja, sa sedam partnerskih organizacija, uključio je u edukativne aktivnosti oko 300 mladih nezaposlenih osoba te za nastavak rada s njima pripremio 35 trenera i trenerica.

 

Sinoć je u Barceloni održana dodjela nagrada paneuropske mreže All Digital koja okuplja preko 2.500 IT trening centara iz cijele Europe. Nagrade su podijeljene u četiri kategorije - najbolji e-facilitator, najbolji e-alat, donositelj digitalnih promjena u svojoj zajednici te najbolji suradnički projekt. Mi smo imali finaliste u posljednje dvije kategorije – izvršna direktorica Olivera Stanić bila je nominirana za donositelje digitalnih promjena u svojoj zajednici, a strateško partnerstvo Generation 0101 u kategoriji suradnički projekata.

 

All Digital dodjelom nagrada želi prepoznati dostignuća i uspjehe pojedinaca i organizacija koji su pridonijeli pozitivnoj digitalnoj promjeni u Europi te tako omogućili razvoj svojih lokalnih zajednica i njihovih članova.

 

Kriteriji za dodjelu nagrade u kategoriji najboljeg suradničkog projekta su bili: inovativnost projekta, utjecaj koji je projekt imao na korisnike i druge organizacije, prenosivost na druge organizacije te održivost rezultata i nakon prestanka financiranja.

 

Osim našeg projektnog konzorcija, u Barceloni su slavili: donositeljica digitalnih promjena Veronique De Leener iz belgijske organizacije Maks Vzw koju je pokrenula 1999. godine u jednom od najsiromašnijih briselskih kvartova, e-facilitatorica Dolores Carmona voditeljica trening centra za digitalne vještine za tražitelje posla u Torremejíi, te autori najboljeg digitalnog resursa Yep4Europe.

 

 

Mreža All Digital se na godišnjem summitu, koji se održava u Barceloni od 4. do 5. listopada, pod motom „Digitalne vještine za društvene promjene“ vratila na mjesto gdje je pokrenuta prije točno deset godina. U glavnom gradu španjolske autonomne pokrajine Katalonije okupilo se preko 200 trenera i voditelja organizacija koje djeluju diljem Europe, donositelja odluka, istraživača, znanstvenika i predstavnika poslovnog sektora kako bi pričali o novim trendovima i potrebama za ICT znanjima i vještinama u gospodarstvu i na tržištu rada, potencijalima koje digitalna tehnologija ima za socijalno uključivanje svih članova društva, digitalnom kulturnom naslijeđu te razmijenili iskustva i znanja.