U subotu, 18. rujna 2021. u našim će se prostorima održati radionica Cubetto - radionica robotike i programiranja bez ekrana koja je namijenjena djeci i učenicima nižih razreda osnovnih škola. Na radionici polaznici rade s Cubetto setovima koji se sastoje od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi pomoću pločica koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču i time pokreću robota.

 

 

Radionica će se održati u subotu, 18. rujna, u dva termina. Od 09:30 do 10:30 za djecu od 5 do 7 godina, te od 11:00 do 12:00 za djecu od 7 do 10 godina. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a potrebno je prijaviti se putem prijavnice u nastavku do petka, 17. rujna, u 12 sati. Broj mjesta na radionici je ograničen, stoga požurite s prijavama!

 

 

Na radionici robotike i programiranja bez ekrana polaznici će naučiti programirati Cubetto robote koji su vrlo jednostavni za upotrebu - učitavanjem blokova za kodiranje na ploču i  pritiskom na gumb na njoj, robot slijedi naredbu označenu blokom, a slažući ih jednu za drugom robot može izvršiti i nekoliko uputa. Kroz primjere i zadatke polaznici će na radionici razvijati računalno razmišljanje bez korištenja ekrana.

Radionicu će voditi Tomo Sjekavica, tajnik Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, stručni suradnik na Sveučilištu u Dubrovniku, jedan od osnivača Informatičkog kluba Futura i Nacionalni koordinator Europskog tjedna robotike za Hrvatsku.

 

PRIJAVNICA

Osnovni podaci o korisniku
Kontakt podaci (roditelj/skrbnik)
CTK Rijeka brine o zaštiti Vaših osobnih podataka. Mi prikupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo Vaše osobne podatke u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća te Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018). Prihvaćanjem ove izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje Vaših osobnih podataka u svrhe koje su izričito navedene. Možete u bilo kojem trenutku odustati od davanja privole ili tražiti ispravak ili brisanje Vaših osjetljivih osobnih podataka. Ukoliko to želite učiniti potrebno je kontaktirati nas na email adresu info@ctk-rijeka.hr. Vaši osobni podatci koji su prikupljeni koristit će se u svrhu: izvještavanja donatora o provedbi projekta, za promidžbu projekta te u evaluacijske svrhe. Radionice koje provodi CTK Rijeka mogu biti fotografirane i snimane za potrebe izvještavanja Donatora kao i javnosti putem društvenih mreža i web stranica. CTK Rijeka primjenjuje odgovarajuće mjere zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zloupotrebe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. CTK Rijeka poštuje privatnost svojih korisnika te čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka koje ćemo izbrisati ukoliko više nisu nužni u odnosu na svrhu za koju su prikupljeni ili na drugi način obrađeni nakon izvršavanja ugovorne obveze prema Donatorima. Podatci se trećim stranama prosljeđuju samo u svrhe provedbe projekta.