U sklopu projekta BRIGHTS organizirali smo u travnju dvije dvodnevne radionice u Rijeci na temu obrazovanja za globalno građanstvo namijenjene učiteljima, trenerima i radnicima s mladima s područja cijele Hrvatske. Prva radionicu održali smo u četvrtak i petak, 19. i 20. travnja, a drugu u ponedjeljak i utorak, 23. i 24. travnja. Na radionici je ukupno prisustvovalo 26 polaznika.

 

Tijekom radionica, prošli smo kroz BRIGHTS metodologiju i pokazali sudionicima kako će izgledati njihove radionice sa mladima u njihovim školama/organizacijama/centrima. Radili smo i krug pripovijedanja za kojeg su sudionici jako brzo otkrili zašto se još zove i krug povjerenja. Iako kroz projekt BRIGHTS obrađujemo nekoliko tema obrazovanja za globalno građanstvo mi smo se odlučili za jednu temu radionice - rodna ravnopravnost.

Odlučili smo se za ovu temu kako bi usmjerili grupu u jednom istom smjeru i na taj način smo uspjeli ostvariti ciljeve radionice. Zaključili smo da se svatko može poistovjetiti sa ovom temom i digitalne priče koje su nastale su odlične.

 

 

 

Imali smo neke intimnije i neke općenitije priče, neke su bile smiješne, a neke ozbiljnije. Ali jedna stvar je sigurna, svatko je imao priliku izreći svoje mišljenje tijekom radionice, svako mišljenje je uvaženo, povratne informacije su razmjenjene i svako pitanje je odgovoreno. Dva dana, iako kratka, bila su dovoljna da se polaznici dobro upoznaju, podijele iskustva i možda čak započnu nova partnerstva i suradnje.