Poruka upozorenja

Submissions for this form are closed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I ove godine Centar tehničke kulture Rijeka poziva učenike osnovnih i srednjih škola na sudjelovanje u besplatnim radionicama! Radionice se održavaju tijekom proljetnih praznika, od 18. do 21. travnja, u našim prostorima na Školjiću 6. Pogledajte, pronađite se i prijavite putem obrasca u dnu stranice! Kao i uvijek, može se prijaviti više radionica, ali prilikom prijava obratite pozornost na dobni raspon kojem je pojedina radionica namijenjena. I ono važno: radionice nisu namijenjene samo dečkima! :) 

 

3D printanje u svakom domu sve je bliže. Tada vještina 3D modeliranja postaje ključna, što možete naučiti upravo na našoj radionici! Nauči kako izraditi svoje, ili prilagoditi tuđe 3D modele. Ako je 3D printanje bez veze, onda uzmite u obzir da se koristi i kod izrade igara. Također, sve veći broj online dućana koristi 3D modele kako bi što bolje prezentiralo svoje proizvode. Tako da, drage naše učenice i učenici, od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole, prijavite se na radionice koje se održavaju u utorak i četvrtak, od 9:00 do 11:30, i počnite učiti 3D modelirati!

 

Radionica izrade GIF-ova također je namijenjena učenicima od 7. razreda osnovnih do 4. razreda srednjih škola. Održava se u utorak i četvrtak, nakon radionice 3D modeliranja, od 12:00 do 14:30 – tako da ne gubite vrijeme ako prijavite obje. A zašto prijaviti radionicu izrade GIF-ova? GIF je najbolji način za napraviti dobar meme. Ako to nije dovoljno dobar argument, dobar GIF je memorijom lagan format, a kada je dovršen, tada je pokretna sličica, savršena za zafrkanciju. Prijavite se, dobro slušajte, i ono važno: naučite izraditi GIF kroz dvije radionice.

 

U suradnji s udrugom AnimatoRi, nudimo radionicu stop-motion animacije! Upoznajte se animacijom, montažom te medijima fotografije i filma. Zašto koristiti ovu tehniku, a ne samo snimiti film? Ovakav kadar-po-kadar pristup otvara različite mogućnosti, gdje se u isti scenski prostor mogu postaviti različiti likovi i ostali vizualni elementi. Radionica se održava od 18. do 21 travnja, u terminu od 11:30 do 13 sati a namjenjena je učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole. Proces izrade animacije započinje fotografiranjem pokretnog objekta. Dobivene se slike programom za montažu kadar-po-kadar montiraju u filmsku cjelinu, čime se dobiva iluzija pokreta, te naknadno dodaje zvuk. Prijavite se na radionicu, i naučite kako!

 

O mBotima se redovito priča kao o malim, simpatičnim robotima. Oni to i jesu, ali su i toliko više. Ako si učenik ili učenica 3. do 6. razreda osnovne škole, nauči što sve mBot može kroz četiri radionice, od utorka do petka, od 9:30 do 11:00. Programiraj robota da slijedi stazu, izbjegava prepreke ili prepozna drugog robota. Ako se volite natjecati, opet ste na pravom mjestu. Tko je bolje programirao robota, njegov je robot brži. Upoznajte nove prijatelje i sjajno se zabavite s mBotima. Prijavite se!

 

Za početak, kratko o Scratchu. To je vizualni programski jezik, kojim se može upravljati i animirati likove, pa čak i izraditi jednostavne igre. Radionica Scratcha odvija se četiri dana, od utorka do petka, od 11:30 do 13:00 sati, i namijenjena je učenicima osnovne škole, od 1. do 4. razreda. Vrhunski pedagozi i programeri s MIT-a izradili su Scratch kao pomoć pri ranom učenju programiranja, i izvrsno odradili posao. Programiranje u Scratchu je vizualno, brzo i zabavno. Programiraj i ti, i prijavi se na radionicu!

 

micro:bitovi su vrlo malena, ali senzorima i funkcijama bogata mikroračunala. Može ispisati tvoje ime, očitati temperaturu zraka, izmjeriti brzinu. Više se micro:bit-ova može povezati, te igrati različite igre. Kako ih koristiti? Prvo ih je potrebno programirati, a to se radi jednostavnim vizualnim sučeljem, spajanjem i prilagodbom niza programskih sklopova. Zapravo, micro:bit može toliko toga, da nam ova stranica jednostavno nije dovoljna za opis. Ako želite početi, a učenik ste 5. do 8. razreda osnovne škole, prijavite se i počnite programirati i koristiti micro:bit! Radionice se održavaju od utorka do petka, od 14:00 do 15:30.

Vidimo se na Školjiću! :)

 

 

PRIJAVNI OBRAZAC