Drage naše korisnice i dragi naši korisnici,

ove nedjelje, 7. listopada 2018. godine, započinjemo s novim ciklusom našeg programa Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli, i to predavanjem pod naslovom "Židovska zajednica u Rijeci" kojeg će u riječkoj Sinagogi održati prof. Rina Brumini.

Prof. Brumini diplomirala je 2006.g. Suvremenu književnost na Sveučilištu u Bolonji, a kao aktivna članica Židovske zajednice i Zajednice Talijana u Rijeci surađuje s Centrom Primo Levi iz New Yorka i Memorijalnim muzejom holokausta u Washingtonu. Profesorica je talijanskog jezika i književnosti u Srednjoj talijanskoj školi u Rijeci te autorica i prevoditeljica različitih studija o Židovima u Rijeci. U suradnji sa Sveučilištem u Trstu, 2015.godine u Trstu je izašla knjiga "Židovska zajednica u Rijeci", a ove godine je objavljeno i njeno hrvatsko izdanje.

Nedjeljno predavanje "Židovska zajednica u Rijeci" započet će u 10:30 sati, a okupljanje građana bit će u 10:00 sati na autobusnoj stanici ispred restorana Index (na Brajdi), odakle ćemo se zajedno uputiti prema Sinagogi.

Za sudjelovanje u ovoj aktivnosti nije potrebna prethodna najava dolaska.

Sigurni smo da će predavanje profesorice Brumini biti izuzetno zanimljivo i informativno te se zaista veselimo ponovnom druženju nakon ljetne stanke.

 

Vidimo se u nedjelju!

Branka, Diana, Nada i CTK tim