Nakon opuštenog, toplog i ugodnog ljeta, krećemo s novom rundom našeg programa i naših obilazaka! Za kraj mjeseca rujna za vas smo pripremili poludnevni izlet u okolicu Rijeke, u sklopu kojega ćemo posjetiti grad Bakar.

 

Obilazak će se održati ovu subotu, 30. rujna 2017. godine. Uz pozdrav i stručno vodstvo direktorice Turističke zajednice grada Bakra, Sonje Jelušić Marić, obići ćemo neke od najzanimljivijih znamenitosti lijepoga grada: Frankopanski kaštel, Rimsku kuću, Tursku kuću, župnu crkvu sv. Andrije, Jaz, Perilo i druge.

 

Do Bakra ćemo putovati Autotrolejevim autobusom linije 27 koji s autobusnog stajališta za međugradske linije na Delti (peron 7) kreće u 11:00 sati. Prema voznom redu, u Bakar ćemo stići u 11:25. S obzirom na navedeno, okupljanje građana bit će na peronu 7 na autobusnom stajalištu na Delti u 10:45 sati. 

Kao i svaki put kada putujemo u okolicu Rijeke, ukoliko će netko do Bakra doći osobnim automobilom, grupi se može pridružiti u Bakru u 11:25 sati (na stanici ispred TZ), kada će krenuti naš obilazak.

 

NAPOMENA - AUTOBUSNE KARTICE

Autobusna vožnja do Bakra pripada 3. zoni, pa je za nju potrebno pripremiti odgovarajuće autobusne kartice. Molimo vas da o tome vodite računa kako biste na okupljanje došli spremni i bez straha da će vam autobus "pobjeći".

- cijena autobusne kartice (za oba smjera) za 3. zonu iznosi 26,00 kn

- za vlasnike pokazne karte za umirovljenike, vožnja u ovoj zoni je besplatna

 

Obilazak Bakra trajat će oko sat, sat i pol, nakon čega ćemo imati nešto slobodnog vremena za kupnju tradicionalnih bakarskih biškota ili kavu na rivi (vremenske prognoze kažu da će nam vrijeme to i dopustiti ;)). U Rijeku se vraćamo autobusom koji iz Bakra kreće u 13:45 i stiže u 14:10.

 

Za sudjelovanje u subotnjem obilasku nije potrebna posebna najava ili potvrda dolaska.

 

Veselimo se druženju u subotu :)