U sklopu programa Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli ovaj mjesec organiziramo posjet gradiću Mošćenicama. 

Posjet će se održati ove subote, 25. travnja 2015. s početkom u 10:00 sati. Uz stručno vodstvo, prošetat ćemo se ovim srednjovjekovnim utvrđenim gradićem i upoznati se s njegovom poviješću i znamenitostima.
Organizirano vodstvo po Mošćenicama naplaćuje se simboličnih 15 kn, a uključuje i malo iznenađenje :) Molimo sve građane da pripreme sitne novce i odgovarajući iznos kako bismo što brže i efikasnije riješili taj dio posla i što više vremena proveli uživajući u otkrivanju Mošćenica.
Do Mošćenica ćemo putovati međugradskim autobusom linije 32 (zona 4), koji kreće s autobusne stanice na Jelačićevom trgu, te će okupljanje građana bit na istoj stanici u 8:15. Kao i uvijek, ukoliko netko planira doći u vlastitom aranžmanu, grupi se može pridružiti u Mošćenicama nešto prije 10:00 sati.

 

Cijene autobusnih karata za zonu 4:
- za građane bez pokazne karte: 30,00 kn (uključuje oba smjera)
- za građane s pokaznim kartama za 1. zonu: 26,00 kn (uključuje oba smjera)
- za građane koji imaju godišnje pokazne karte za umirovljenike (65+): vožnja se ne naplaćuje
Savjet je građanima koji moraju kupiti kartice da to učine prije našeg okupljanja, na kiosku (budući da je tako kupljena kartica jeftinija od one kupljene u autobusu).

 

NAPOMENA
Za sve građane koji će s nama do Mošćenica putovati autobusom, važno je napomenuti da autobus iz Mošćenica prema Rijeci kreće tek u 14:50 (radi se o voznom redu vikendom i autobusi su zaista rijetki), što znači da ćemo nakon obilaska, koji će trajati oko 1 sat, imati dosta slobodnog vremena. Možete ga provesti, prema individualnim željama, u dodatnoj šetnji po Mošćenicama, na kavi ili ručku u mjesnom restoranu, ili se možete prošetati do Mošćeničke Drage (šetnja nizbrdo traje oko 40 minuta) te tamo pričekati autobus. Također smo u kontaktu s lokalnim taksistom te će se oni građani koji to budu htjeli do Mošćeničke Drage moći i odvesti autom, u individualnom dogovoru s vozačem. Cijene vožnje taksijem do Mošćeničke Drage se kreću oko 15 kn, a o svim detaljima o ovoj varijanti obavijestit ćemo vas na početku samog obilaska.

 

Za sudjelovanje u subotnjem obilasku nije potrebna posebna najava ili potvrda dolaska. Za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte:
Diana Predrag, diana.predrag@ctk-rijeka.hr, mob. 091/532-7539
Nada Turk, nadaturk55@gmail.com, mob. 091/763-4517
Branka Turčić, brankaturcic@yahoo.com, mob. 091/788-2493

 

Veselimo se druženju u subotu!   
Vaš CTK Rijeka