Kreativni kolektiv Kombinat u petak, 28. lipnja 2019. u 20:00 sati u Art Kontejneru na Molo longu otvara pop-up izložbu odabranih analognih fotografija autora Boruta Brozovića te polaznika radionice koju je vodio u Krku u sklopu ovogodišnjeg festivala Prvomajski inkubator u organizaciji udruge Kreativni Krk.

 

Jednostavan naslov ove pop-up izložbe daje nam prilično jasnu informaciju o tome što se izlaže, ali predstavljene fotografije stvorile su složene i slojevite priče iz dva grada.

 

Izložene crno-bijele fotografije izrađene u analognoj tehnici prikazuju različite gradske prostore i dijelove arhitekture Krka i Rijeke, kao i trenutke iz svakodnevnog života na njihovim ulicama.

 

Autori fotografija nastalih u Krku je devetero polaznika dvodnevne radionice koja se u istom gradu održavala 16. i 17. ožujka 2019. pod vodstvom mladog riječkog fotografa Boruta Brozovića. Tijekom radionice polaznici su se upoznali s pojmovima ulične i analogne fotografije, s osnovama kadriranja i ekspozicije i tehnikom razvijanja filmova i fotografija u tamnoj komori. Različitih stupnjeva znanja, senzibiliteta i vještina, polaznici su zabilježili one trenutke i oblike koji po njihovom osjećaju čine život grada.

 

Uz mentorstvo na radionici, Borut Brozović je autor fotografija kojima prikazuje svoj osobni odnos prema gradu kroz različite perspektive.

 

Borut Brozović djeluje i izražava se analognom i digitalnom fotografijom. Već se nekoliko godina bavi analognom fotografijom te je diplomirao na temu „Ulična fotografija analognom tehnikom crno-bijele slike“ na Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu Sveučilišnog centra u Varaždinu. Ima vrlo širok spektar tema u fotografiji od pejzaža i ulične fotografije, preko portreta, snimanja kulturnih i glazbenih događanja do studijske fotografije. Sudjelovao je na skupnoj izložbi MI.18 u Galeriji Decumanus u Krku, fotografira koncerte i događanja koja organizira Kreativi Krk te je službeni fotograf benda Grapevine Babies.

 

Izložba je prvi puta bila predstavljena u Galeriji Decumanus u Krku (26. 4. – 15. 5. 2019.) kao dio likovnog programa festivala Prvomajski inkubator.

 

Ova pop-up izložba organizirana je u sklopu projekta Centar za mlade Ri connect u kojem Udruga Kombinat sudjeluje zajedno s partnerima CTK Rijeka i SOS Rijeka - centar za nenasilje i ljudska prava. Ujedno je ova izložba druga u nizu izložbi Art Kontejnera.

 

Dodatne informacije o događanju možete pronaći na Fb eventu.