Time to Move

Rijeko, vrijeme je za pokret! Isprike ne prihvaćamo. Mogućnosti koje se nude mladim Europljanima i Europljankama za međusobno upoznavanje i širenje vidika ima na pretek, no otkud krenuti?

Za početak rezervirajte termin od 13 do 17 sati u ponedjeljak, 21. rujna 2015. i dovucite se u CTK Rijeka!

Upravo s ciljem da vas informiramo o mogućnostima za mobilnost mladih te programu Erasmus+, koji sve to pruža, uključili smo se u kampanju Time 2 move, koja se od 21. rujna do 04. listopada organizira diljem Europe.

Pripremamo tri radionice, na koje su svi dobrodošli, te obećajemo da ćemo vam dati SVE informacije koje posjedujemo, a mogu vam pomoći da odete na razmjenu mladih, organizirate projekt i nađete partnere za isti, ili pak odete volontirati na nekoliko mjeseci u organizaciju prema vašem interesu.

Stoga, stavite naše radionice u vaše kalendare i dođite. Sve je besplatno, a prijave nisu potrebne. Evo našeg plana:

Time 2 move Rijeka Erasmus+ world caffe

13:00 – 14:30

Radionica će predstaviti mogućnosti za mobilnost mladih u sklopu programa Erasmus+. Predstavnik organizacije će okupljenima predstaviti program, mogućnosti za financiranje, primjere dobre prakse te načine na koje se mogu prijaviti, a potom će okupljeni metodom World cafea osmišljavati projekte koji bi mogli biti financirani kroz program Erasmus+.

Radionicu će voditi zaposlenica CTK Rijeka, organizacije koja trenutačno provodi jedno strateško partnerstvo, a iza sebe ima nekoliko inicijativa mladih, razmjena mladih te treninga za trenere koji rade s mladima. Filme Porno

Time 2 move Rijeka: Europska volonterska služba

14:30 – 16:00

Kako iskoristiti mogućnosti za mobilnost u sklopu Europske volonterske službe što se očekuje od mladih volontera, koja su njihova prava, što je to organizacija domaćin i organizacija pošiljatelj, koja su pravila financiranja i ostali kriteriji sve su pitanja na koja će dati radionica.

Radionicu će voditi predsjednica udruge Pariter, riječke organizacije pošiljateljice.

Time 2 move Rijeka: Razmjene mladih

16:00 – 17:00

Razmjene su odličan način da upoznate Europu, njenu kulturu i tradiciju. Kao i da razmijenite razmišljanja i ideje s mladim Europljanima i Europljankama. No, što i kako ako nikad niste bili na razmjeni mladih? Sudionici razmjene mladih DepICT the Job koja je održana ovog kolovoza u Londonu reći će vam sve o prijavi na, te odlasku i povratku s razmjene.

Radionicu će pripremiti Ivana Žužić, čiji se dojmovi iz Londona još uvijek nisu slegli i rado će ih podijeliti s vama.

 

Vidimo se u ponedjeljak, 21. rujna u CTK Rijeka! Možda bude i kakvog ića i pića ;-)

Pratite nas u eventu događaja na Facebook stranici CTK Rijeka.