Poruka upozorenja

Submissions for this form are closed.

Hrvatski fotosavez u suradnji s Centrom tehničke kulture Rijeka, tijekom proljetnih praznika organizira fotoradionicu za djecu i mlade pod nazivom „Rijeka-portret grada camerom obscurom“. Trodnevna radionica će se održati od 26. do 28. travnja 2019. u prostoru CTK Rijeka (Školjić 6, prizemlje), a namijenjena je djeci i mladima koji će se upoznati s camerom obscurom, pretečom svih aparata za fotografska snimanja (analognih i digitalnih fotoaparata i kinematografskih, TV ili video kamera).

 

Cilj radionice je usvajanje novih znanja i vještina o cameri obscuri, o karakteristikama crno-bijelog fotopapira i izradi fotografija u fotolaboratoriju, poticanje kritičkog mišljenja, vizualnog izražavanja, valorizacija kulturne baštine.

 

Na prvom danu radionice, 26. travnja koja će se održati u vremenu od 14 do 18 sati, djeca i mladi će se imati prilike upoznati s tehničkom pripremom i načinom rada, drugi dan 27. travnja, od 10 do 16 sati, započet će s tematskim snimanjima, izradom fotografija i analizom rada, a to će se nastaviti i treći dan, 28. travnja, od 10 do 14 sati.

 

Rezultati radionice predstavit će se javnosti izložbom u sklopu Festivala tehničke kulture koji će se održati u Rijeci u listopadu 2019. godine.

 

Za radionicu je potrebna prijava, a prijaviti se možete do četvrtka, 25. travnja, ispunjavanjem obrasca u nastavku.

 

PRIJAVNICA