Hrvatski fotosavez u suradnji s Centrom tehničke kulture Rijeka, tijekom proljetnih praznika organizira fotoradionicu za djecu i mlade pod nazivom „Rijeka-portret grada camerom obscurom“. Trodnevna radionica će se održati od 26. do 28. travnja 2019. u prostoru CTK Rijeka (Školjić 6, prizemlje), a namijenjena je djeci i mladima koji će se upoznati s camerom obscurom, pretečom svih aparata za fotografska snimanja (analognih i digitalnih fotoaparata i kinematografskih, TV ili video kamera).

 

Cilj radionice je usvajanje novih znanja i vještina o cameri obscuri, o karakteristikama crno-bijelog fotopapira i izradi fotografija u fotolaboratoriju, poticanje kritičkog mišljenja, vizualnog izražavanja, valorizacija kulturne baštine.

 

Na prvom danu radionice, 26. travnja koja će se održati u vremenu od 14 do 18 sati, djeca i mladi će se imati prilike upoznati s tehničkom pripremom i načinom rada, drugi dan 27. travnja, od 10 do 16 sati, započet će s tematskim snimanjima, izradom fotografija i analizom rada, a to će se nastaviti i treći dan, 28. travnja, od 10 do 14 sati.

 

Rezultati radionice predstavit će se javnosti izložbom u sklopu Festivala tehničke kulture koji će se održati u Rijeci u listopadu 2019. godine.

 

Za radionicu je potrebna prijava, a prijaviti se možete do četvrtka, 25. travnja, ispunjavanjem obrasca u nastavku.

 

PRIJAVNICA

 

Osnovni podaci o korisniku
Kontakt podaci (roditelj/skrbnik)
CTK Rijeka brine o zaštiti Vaših osobnih podataka. Mi prikupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo Vaše osobne podatke u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća te Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018). Prihvaćanjem ove izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje Vaših osobnih podataka u svrhe koje su izričito navedene. Možete u bilo kojem trenutku odustati od davanja privole ili tražiti ispravak ili brisanje Vaših osjetljivih osobnih podataka. Ukoliko to želite učiniti potrebno je kontaktirati nas na email adresu info@ctk-rijeka.hr. Vaši osobni podatci koji su prikupljeni koristit će se u svrhu: izvještavanja donatora o provedbi projekta, za promidžbu projekta te u evaluacijske svrhe. Radionice koje provodi CTK Rijeka mogu biti fotografirane i snimane za potrebe izvještavanja Donatora kao i javnosti putem društvenih mreža i web stranica. CTK Rijeka primjenjuje odgovarajuće mjere zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zloupotrebe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. CTK Rijeka poštuje privatnost svojih korisnika te čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka koje ćemo izbrisati ukoliko više nisu nužni u odnosu na svrhu za koju su prikupljeni ili na drugi način obrađeni nakon izvršavanja ugovorne obveze prema Donatorima. Podatci se trećim stranama prosljeđuju samo u svrhe provedbe projekta.