Za kraj godine razveselila nas je još jedna nagrada – naši Budi++ momci Mak Šolaja i Boris Španić primili su nagrade za najbolje natjecatelje u školskoj godini 2016./2017. u natjecanjima Logo liga i Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici (HONI).

Mak Šolaja, osvojio je drugo mjesto na natjecanju Logo liga u kategoriji drugih razreda te tako sjajno započeo svoju natjecateljsku karijeru, a Boris Španić osvojio je treće mjesto na Hrvatskom otvorenom natjecanju u informatici (HONI) u kategoriji sedmih razreda u izuzetno jakoj konkurenciji. 

 

U društvu mentora Dina Ilića i naše direktorice Olivere Stanić u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture primili su diplome. S njima su se rado fotografirali tajnica Hrvatskog saveza informatičara Alenka Dogan Capan i predsjednik Hrvatska zajednica tehničke kulture Ivan Vlainić.

Inače, CTK Rijeka godinama provodi program za darovite učenike u području informatike i robotike pod nazivom Budi++. Učenici osnovnih i srednjih škola sastaju se jednom tjedno na radionicama kako bi se pripremali za brojna natjecanja.

Program financijsku podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.