Svaki tjedan bavimo se programiranjem, modeliranjem, robotikom, tako da iznimka neće biti ni Međunarodni tjedan računalne znanosti i obrazovanja koji se diljem svijeta obilježava od 9. do 15 prosinca. U Centru tehničke kulture Rijeka nastavljamo raditi punom parom, ali ćemo ovaj tjedan obilježiti u slavljeničkom duhu s tri nove radionice za osnovnoškolce.

U srijedu, 11. prosinca, od 16:30 do 18 sati pridruži nam se na radionici izrade GIF animacija. Iako GIF kao format postoji jako dugo, u posljednje vrijeme preuzeo je glavnu ulogu u predstavljanju zabavnog sadržaja na društvenim mrežama, a naši polaznici svoje će GIF-ove izrađivati u Photoshopu.  Radionica izrade GIF animacije namijenjena je djeci od 5. do 8. razreda.

Za isti uzrast, od 5. do 8 razreda, organiziramo u četvrtak, 12. prosinca od 16:30 do 19:30 sati radionicu programiranja igrice Križić – kružić u C++ programskom jeziku.

A za one koji još nisu programirali ili žele ponoviti gradivo, prve programske korake mogu napraviti u Scratchu, programu koji se koristi za izradu računalnih igrica. Radionica Scratch bit će održana u četvrtak, 12. prosinca od 18 do 19:30 sati, a namijenjena je učenicima od 1. do 5. razreda osnovne škole.

Sudjelovanje na radionicama se ne naplaćuje, no potrebna je prijava putem obrasca koji se nalazi u nastavku.

Aktivnosti povodom Međunarodnog tjedna računalne znanosti i obrazovanja provodimo u sklopu projekta Budi++  koji u ovoj školskoj godini financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a zahvaljujući njima sve su aktivnosti za polaznike besplatne.  

 

Što: Međunarodni tjedan računalne znanosti i obrazovanja u CTK Rijeka

Kad: 11. i 12. prosinca 2019. godine

Gdje: Centar tehničke kulture Rijeka

 

PRIJAVNICA

 

Osnovni podaci o korisniku
Kontakt podaci (roditelj/skrbnik)
CTK Rijeka brine o zaštiti Vaših osobnih podataka. Mi prikupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo Vaše osobne podatke u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća te Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018). Prihvaćanjem ove izjave smatra se da slobodno i izričito dajete privolu za prikupljanje Vaših osobnih podataka u svrhe koje su izričito navedene. Možete u bilo kojem trenutku odustati od davanja privole ili tražiti ispravak ili brisanje Vaših osjetljivih osobnih podataka. Ukoliko to želite učiniti potrebno je kontaktirati nas na email adresu info@ctk-rijeka.hr. Vaši osobni podatci koji su prikupljeni koristit će se u svrhu: izvještavanja donatora o provedbi projekta, za promidžbu projekta te u evaluacijske svrhe. Radionice koje provodi CTK Rijeka mogu biti fotografirane i snimane za potrebe izvještavanja Donatora kao i javnosti putem društvenih mreža i web stranica. CTK Rijeka primjenjuje odgovarajuće mjere zaštite osobnih podataka od neovlaštenog pristupa, zloupotrebe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. CTK Rijeka poštuje privatnost svojih korisnika te čuva povjerljivost Vaših osobnih podataka koje ćemo izbrisati ukoliko više nisu nužni u odnosu na svrhu za koju su prikupljeni ili na drugi način obrađeni nakon izvršavanja ugovorne obveze prema Donatorima. Podatci se trećim stranama prosljeđuju samo u svrhe provedbe projekta.