O projektu

Strateško partnerstvo Youth Work HD, financirano od strane Europske komisije kroz program Erasmus+, odgovorit će na potrebe osoba koje rade s mladima u zemljama uključenim u projekt (Hrvatska, Italija, Latvija i Litva), kao i na potrebe njihovih europskih kolega. Partneri uključeni u ovaj projekt rade na rješavanju brojnih otvorenih europskih pitanja i problema – od digitalne pismenosti, nezaposlenosti mladih i digitalnih inovacija do standardizacije zanimanja osoba koje rade s mladima. Zajednički smo prepoznali opće vještine i znanja koji bi mogli pomoći da se standardiziraju različiti tipovi rada s mladima diljem Europe.

Kvaliteta rada s mladima ne ovisi samo o poznavanju specifičnog područja u kojima je osoba koja radi s mladima stručna (primjerice sport ili ljudska prava), već i o setu općih vještina koji omogućuju prepoznavanje rada od strane različitih dionika, utjecaja na politike koje se tiču mladih osoba, bolje komunikacije s mladima, te iskorištavanja svih potencijala koje pružaju nove tehnologije i sl.

Partneri će u ovom projektu provesti istraživanje među osobama koje rade s mladima kako bi se dodatno istražile njihove potrebe u radu s mladima, a koje će dalje poslužiti kako bi se razvila online platforma gdje će osobe koje rade s mladima moći zajednički učit, sudjelovati u obrazovnim modulima ili kreiranju istih, te razmjenu znanja i vještina.