Poruka upozorenja

Submissions for this form are closed.

 

CTK Rijeka je spreman za još jedno izdanje Međunarodnog tjedna računalne znanosti i obrazovanja (eng. Computer Science Education Week) koji se diljem svijeta obilježava od 4. do 10. prosinca 2017. Zahvaljujući našim aktivnim volonterima koji su pripremili programerske aktivnosti, petu godinu za redom priključujemo se tisućama edukatora – učitelja, trenera i mentora koji organiziraju radionice za svoje učenike u online i offline svijetu. Mladi programeri i programerke mogu se priključiti obilježavanju Međunarodnog tjedna računalne znanosti i obrazovanja u CTK Rijeka sudjelovanjem u 2 besplatne radionice i jednom međunarodnom online natjecanju. Prijavite se putem online obrasca u nastavku i budite dio svjetskog programerskog pokreta!

 

Krećemo u utorak, 5. prosinca u 18 sati radionicom Zagrebi za zabavu, radionicom vizualnog programiranja u programu Scratch, koja je namijenjena učenicima i učenicama od 1. do 6. razreda osnovne škole. Nakon vizualnog programiranja, u srijedu, 6. prosinca u 16:30 nastavljamo s učenjem programiranja kroz interaktivnu online igricu Silent Teacher pomoću koje će učenici i učenice od 5. do 8. razreda osnove škole razvijati logičko razmišljanje i upoznati se s konceptom programiranja.

Kao šlag na kraju, i ove godine od 4. do 10. prosinca na Hacker Ranku organiziramo pravo međunarodno online natjecanje u programiranju – Hour of Code 2017! Na natjecanju ćemo imati priliku odmjeriti snage s programerima iz cijelog svijeta u poznavanju programskih jezika (C, C++, Java, C#, PHP, Ruby, Phyton 2, Perl, Haskell, Clojure, Scala, Bash, Lua, Erlang). Pravila su jednostavna – potrebno se registrirati putem linka i pokazati svoje najbolje kodove. Kopiranje tuđih kodova strogo je zabranjeno.

 

Za one koji žele znati više: Međunarodni tjedan računalne znanosti i obrazovanja provodi se u čast Grace Murray Hopper, američke računalne pionirke rođene 9. prosinca 1906. Zahvaljujući njenom razvoju jednog od prvih računalnih jezika, razvijen je i COBOL, jedan od prvih modernih programskih jezika.

 

Aktivnosti provodimo u sklopu projekta Budi++ koji financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.