Međunarodni program mobilnosti među europskim poduzetnicima „Erasmus za poduzetnike početnike“ predstaviti će se budućim korisnicima u četvrtak 18. travnja 2013. godine u 13,00 sati u HGK-Županijska komora Rijeka , Bulevard oslobođenja 23/ polukat.

Projekt Erasmus, te kako se uključiti i ostvariti razmjenu , prezentirati će gđa. Tajana Kesić Šapić, direktorica Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj Hrvatske gospodarske komore.

Međunarodni program mobilnosti među europskim poduzetnicima namijenjen je poduzetnicima početnicima i onima koji to tek žele postati.

Cilj programa je poticanje mladih na poduzetništvo i međunarodnu suradnju.

U programu mogu sudjelovati poduzetnici početnici koji vode vlastitu tvrtku manje od 3 godine i osobe koje tek planiraju pokrenuti svoj posao na osnovu održivog poslovnog plana. Oni će imati priliku proširiti svoje radno iskustvo u trajanju od jednog do šest mjeseci, uz iskusnijeg i već etabliranog poduzetnika iz neke druge zemlje Europske unije te naučiti kako voditi i razvijati vlastiti posao. Osim njih u program se mogu uključiti i hrvatski uspješni poduzetnici koji bi bili domaćini poduzetnicima početnicima iz drugih europskih zemalja, čime im se pruža mogućnost internacionalizacije vlastitog poslovanja.

Popunjenu prijavnicu treba dostaviti najkasnije do 16. travnja 2013. godine e-mailom: mbralic@hgk.hr ili faxom na 051/ 216-033, kako bismo Vam osigurali mjesto za sudjelovanje.