Centar za eko-­‐društveni razvoj -CEDRA Čakovec u suradnji s British Council-om organizira dvodnevnu radionicu na temu „Upravljanje temeljeno na rezultatima“ koja će se održati 28. i 29. ožujka 2014. godine u vremenu od 9.30 do 17.00 sati u prostorijama Impact HUB-­‐a Zagreb (Trg Nikole Šubića Zrinskog 6, Zagreb).

Cilj radionice je upoznavanje sudionika/ca s metodologijom i učincima upravljanja temeljenog na rezultatima te jačanje kapaciteta, pojedinaca i organizacija za učinkovito provođenje projekata i aktivno učenje na temelju stečenog iskustva. Radni jezik radionice je engleski.

 

Program radionice:

28. ožujka 2014.

vod - strategija temeljena na rezultatima i teorija promjene - metodologija planiranja (9.30 – 11.00)

kratka stanka

Analiza dionika (11.15 – 12.30)

stanka za ručak

Analiza problema kroz izradu putanje promjene (13.30 – 15.00)

kratka stanka Upoznavanje s konceptom logičkog okvira / Participativno upravljanje (15.15 – 17.00)

 

29. ožujka 2014.

Definiranje ciljeva i pretpostavki kroz pristup teorije promjene (9.30 – 11.00)

kratka stanka Pokazatelji i dokazi (11.15 – 12.30)

stanka za ručak

Osiguranje kvalitete / Priprema aktivnosti i planiranje proračuna (13.30 – 15.00)

kratka stanka Praćenje i vrednovanje / Izvještavanje i upravljanje učinkom (15.15 – 17.00)

 

Radionicu će voditi Freer Spreckley, Local Livelihoods, UK. Broj sudionika/ica je ograničen (maksimalan broj sudionika/ica je 25). Kotizacija za sudjelovanje na dvodnevnoj radionici iznosi 750,00 HRK + PDV. Kotizacija pokriva troškove sudjelovanja na radionici -­ osvježenja i ručak oba dana te radne materijale, kao i primjerak hrvatskog izdanja priručnika “Upravljanje temeljeno na rezultatima”. Troškove puta i smještaja sudionici/e pokrivaju sami/e.

Prijave se zaprimaju zaključno s 25. ožujkom 2014. godine na e-­mail adresu cakovec@cedra.hr (kontakt osoba: Zrinka Šajn -­‐ 091/892-­‐6325). Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu koja je sastavni dio ovog poziva.

 

O voditelju radionice

Freer Spreckley od 1982. godine djeluje unutar sektora za obnovu i razvoj. Najprije kao terenski operativac nevladinih organizacija za ruralni razvoj u Bangladešu, Indiji i drugim azijskim i afričkim zemljama, a zatim kroz rad na razvoju prvobitnih oblika društvenih poduzeća i sektora zadrugarstva u Velikoj Britaniji. Bavi se razvojem metodologije društvene revizije, poslovnog planiranja društvenih poduzeća te upravljanja humaniratnim programima pružajući međunarodno savjetovanje na tim područjima. U posljednje vrijeme angažiran je u pružanju strateške podrške programima obnove i regionalnog razvoja u Velikoj Britaniji i na razini Europske unije. U istom razdoblju Freer je bio zaposlen kao komercijalni direktor triju konzultantskih tvrtki, gdje je upravljao nekoliko dugoročnih razvojnih programa.

U ranim 1990-­‐ima Freer je prvodio edukacije na području upravljanja projektnim ciklusima – UPC (eng. PCM) u okviru TACIS (eng. Technical Assistance to the Commonwealth of Independent States) programa koji provodi Europska Komisija za urede svojih Delegacija u preko 50 zemalja. Kasnije je postao priznati stručnjak za izradu, upravljanje, praćenje i evaluaciju projekata.

Freer Spreckley je priznati autoritet na području društvenog poduzetništva, društvene revizije, upravljanja projektnim ciklusima i upravljanja temeljenog na rezultatima. Te je discipline ustanovio i razvijao u širokom opsegu te je educirao tisuće korisnika iz različitih kulturnih okruženja. Freer provodi edukacije osoblja Europske Komisije za planiranje pomoću ovih alata te pomaže društvenim poduzećima I zajednicama diljem svijeta.

PrilogVeličina
Microsoft Office document icon Prijavnica45.5 KB