Drage naše korisnice i korisnici,

 

ovog vikenda nastavljamo s aktivnostima našeg programa, i to u revijalnom tonu :) Tako ćemo u subotu, 10. studenoga, posjetiti krasan nam obližnji Lovran. 

 

Lovran je grad duge i bogate prošlosti koji je ime dobio po lovoru koji raste u mjestu i okolici. To je nastarije naselje od mjesta koja su se razvila na istočnim padinama Učke. Zahvaljujući ugodnoj klimi, bujnoj mediteranskoj vegetaciji i povoljnom zemljopisnom položaju, Lovran od kraja 19. stoljeća razvija turizam, te uz Opatiju postaje najvažnije mjesto Rivijere. Danas je to grad bogate baštine i tradicije, očuvane prirode i vrijedne autohtone arhitekture. (Izvor: TZ Lovran)

 

Stručno vodstvo pri obilasku održat će dobro nam znan i drag g. Gergely Agoston, turistički vodič Primorja, Istre i Like kojeg smo često viđali kao gosta na našim obilascima, a ovaj će se put naći "s druge strane" priče.  

Ovoga je ljeta u Novom listu objavljen veliki članak o g. Agostonu pod naslovom "Lovranski Mađar Agoston Gergely najstariji je turistički vodič Primorja, Istre i Like", koji vam može poslužiti kao "zagrijavanje" za naše subotnje druženje i potvrda da će biti zaista zanimljivo.

 

U sklopu našeg posjeta Lovranu posjetit ćemo župnu crkvu Sv. Jurja, popesti se na gradsku kulu i uživati u pogledu na lovranske krovove i cijeli Kvarner, prošetati starom gradskom jezgrom i slikovitim uličicama, posjetiti muzej lovranskog GUC-a i galeriju Laurus, uz mnoga popratna iznenađenja koja nam je pripremio g. Agoston.  

 

Obilazak će se održati u subotu, 10.11. Okupljanje grupe bit će na Jelačićevom trgu, ispred autobusne stanice linije 32, u 9:30 sati. Autobus kreće u 9:40, a dolazak u Lovran očekuje se u 10:25 sati.

 

Tko nema umirovljeničku kartu koja je važeća za sve zone, mora kupiti ili:
- karticu za 3. zonu , cijena u kiosku 26,00kn ( dvije vožnje), ili kod vozača 16,00kn za 1 vožnju
- ili karticu za 2.zonu, ukoliko već ima pokaznu za 1.zonu. Cijena u kiosku 21,00kn (dvije vožnje), ili kod vozača 13,00kn za 1 vožnju

 

Gospodin Agoston dočekat će nas na stanici pred lovranskom Tržnicom, gdje nam se mogu pridružiti i korisnici koji će u Lovran doći u privatnom aranžmanu.

 

Za sudjelovanje u ovom obilasku nije potrebna prethodna najava dolaska. S obzirom na atraktivnu temu, vrlo kvalitetno vodstvo i lijepo vrijeme koje nam predviđaju za vikend, nadamo se da se vidimo u što većem broju te da ćemo zajedno uživati u upoznavanju Lovrana. Veselimo se vašem dolasku!

 

Branka, Diana, Nada i CTK tim