Drage naše, dragi naši

 

u sklopu našega programa ovaj ćemo se mjesec pridružiti manifestaciji "Tjedan upoznavanja groblja Europe" te u srijedu, 30. svibnja, posjetiti groblje Drenova.

 

 

"Tjedan upoznavanja groblja Europe" obilježava se diljem Europe od 28. svibnja do 3. lipnja s ciljem upoznavanja šire javnosti s bogatom poviješću i umjetničkom baštinom koju je moguće pronaći na grobljima europskih gradova. Proteklih godina u sklopu manifestacije koju organiziraju Grad Rijeka i KD Kozala, a kojima smo se takođe priključivali, posjetili smo riječka groblja Kozala i Trsat. Ove je godine na redu najveće riječko groblje - centralno groblje Drenova. 

 

Stručno vodstvo pri obilasku vodit će dobro nam poznata povjesničarka umjetnosti, prof. Daina Glavočić i zaposlenici KD Kozala, a obilazak će uključivati posjet najzanimljivijim objektima - Centralnoj zgradi, Centralnom križu i kosturnici te najstarijem dijelu groblja, crkvici Svih Svetih iz 16. stoljeća. Kako navodi portal www.rijeka.hr, "na ulazu će također biti postavljena izložba fotografija najistaknutijih dijelova na groblju, a svi će dobiti i brošuru o drenovskom groblju."

 

Obilazak kojem ćemo se pridružiti održat će se u srijedu, 30. svibnja, s početkom u 18 sati. Okupljanje građana naše grupe bit će na autobusnoj stanici kod bivšeg Dekora (tj., kod McDonaldsa) u 17:15, odakle ćemo se "peticom" odvesti do Drenove. Građani kojima više odgovara individualan dolazak mogu nam se pridružiti nešto prije 18 sati na ulazu na groblje Drenova. 

 

Za sudjelovanje u obilasku nije potrebna prethodna najava, a za sve dodatne informacije, stojimo vam na raspolaganju:

 

Branka Turčić, brankaturcic@yahoo.com, mob. 091/788-2493

Diana Predrag, diana.predrag@ctk-rijeka.hr, mob. 091/532-7539

Nada Turk, nadaturk55@gmail.com, mob. 091/763-4517

 

Radujemo se vašem dolasku!

 

Vaše Branka, Diana, Nada i CTK tim