Kao i svaku jesen, početak školske godine znači i početak informatičkih radionica u CTK Rijeka. Uključi se i ažuriraj se s nama kroz školsku godinu 2017./2018. na čak 6 radionica i 3 tečaja! Prijavi se putem obrasca do 8. listopada i dođi u Centar da zajedno učimo programiranje, robotiku, ECDL, osnovne i napredne informatičke tečaje kroz naše ažurirane programe.

 

Pripremili smo ažuriranja za sve (ali ne zaboravi čitati sitna slova u Uvjetima preuzimanja ;) - učenici, učenice i mladi mogu se uključiti u radionice programiranja ili robotike koje će se održavati tijekom cijele školske godine a umirovljenici, kućanice iznad 55 godina, osobe s invaliditetom, branitelji i korisnici socijalnog programa Grada Rijeke mogu se upisati na osnovni ili napredni tečaj informatike čiju provedbu financijski podupire Grad Rijeka.

 

Pripremili smo i popust za nezaposlene, studente i mlade za ažuriranje svojih EDCL vještina kojim će kroz 4 modula (Osnove računala, Osnove komunikacija, Obrada teksta i Proračunske tablice) steći početnu ECDL diplomu. Tečaj počinje 02. listopada, a cijena s popustom je 2.000,00 kn. Za ostale građane cijena je 2.450,00 kn. Svi troškovi su uključeni u cijenu.

Za sve neodlučne i znatiželjne, pripremili smo i Free trial CTK Rijeka ažuriranja ;) Sve programerske i robotičke radionice, kao i opremu koju ćemo koristiti, možeš isprobati u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja (2.-8. listopada 2017) i odabrati kojim bi tvojim znanjima i vještinama dobro došlo osvježenje u obliku ažuriranja na najnovije verzije. Free trial u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja održat će se u terminima radionica.

 

Ne dozvoli da ti sustav i programi zastare, ažuriraj se u CTK Rijeka!

 
Robotika

 

Logo
POPUNJENO

Najmlađi u svijet programiranja ulaze s programskim jezikom Logo. Radionice je namijenjene učenicima od 4. do 8. razreda osnovne škole. Vrijeme održavanja: subotom od 12:30 do 14:00 s početkom od 7. listopada. Sudjelovanje u radionici je besplatno.

 

3D modeliranje

 

Python

Na radionici će polaznici naučiti sintaksu, metode rješavanja zadataka i različite matematičke funkcije programskog jezika Python. Radionice je namijenjene učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole. Vrijeme održavanja: petkom od 18:00 do 19:30 s početkom od 6. listopada. Sudjelovanje u radionici je besplatno.

 
 
3D modeliranje

C++

Na radionici će se polaznici upoznati s programskim jezikom C++  - kako zadati naredbu i kako pravilno napisati kod. Radionica je namijenjena učenicima od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Vrijeme održavanja: subotom od 12:30 do 14:00 s početkom od 7. listopada. Sudjelovanje u radionici je besplatno.

 
3D modeliranje

C++ za mlade
POPUNJENO

C++ je programski jezik koji ti omogućuje da lako ovladaš svim drugim programskim jezicima, a ova radionica namijenjena je mladim osobama od 18 do 30 godina. Vrijeme održavanja: utorkom od 16 do 17:30 s početkom od 3. listopada. Sudjelovanje u radionici je besplatno.

 
3D modeliranje

Robotika
POPUNJENO

Upoznaj se s osnovama robotike, automatike, elektronike te primjenom robota i logičkih sklopova.
Radionica je namijenjena učenicima od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Vrijeme održavanja: utorkom od 18:00 do 19:30 s početkom od 3. listopada. Sudjelovanje u radionici je besplatno

 
3D modeliranje

mBot i micro:bit
POPUNJENO

Edukacijski roboti mBotovi i edukacijska mini računala zasebno, ali i u tandemu omogućuju stvaranje skroz ludih stvari – od sefa, štoperice, pametne kuće do termometra. Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 8. razreda osnovne škole. Vrijeme održavanja: srijedom od 18:00 do 19:30 s početkom od 4. listopada. Sudjelovanje u radionici je besplatno.

UPIŠI SE!

3D modeliranje

Osnovni informatički tečaj

Živiš u 21. stoljeću a ne koristiš računalo i Internet? Što čekaš? Nauči osnove korištenja računala, Interneta i obrade teksta. Pravo upisa imaju: umirovljenici, branitelji, kućanice iznad 55 godina, osobe s invaliditetom te korisnici socijalnog programa Grada Rijeke.

Za upise nazvati broj telefona 327-155. Tečaj je besplatan.

3D modeliranje

Napredni informatički tečaj

Oni koji su uspješno završili osnovni, nudimo napredni tečaj informatike. Na tečaju će produbiti svoje znanje i naučiti koristiti Internet usluge kojima će olakšati i obogatiti svoju svakodnevicu, kao što su napredno korištenje Google tražilice, Google Drive, Skype i sustav e-Građanin. Pravo upisa imaju: umirovljenici, branitelji, kućanice iznad 55 godina, osobe s invaliditetom te korisnici socijalnog programa Grada Rijeke.

Za upise treba nazvati broj telefona 327-155. Tečaj je besplatan.

3D modeliranje

 

Početni ECDL program

Početni ECDL program potvrđuje osnovne vještine potrebne svakom pojedincu koji se koristi računalom za osobne ili poslovne potrebe. Početak tečaja zakazan je za ponedjeljak, 23. listopada. Termini održavanja tečaja su: ponedjeljak, utorak i četvrtak od 16:30 do 19:00. Cijena tečaja za nezaposlene, studente i mlade je 2.000,00 kn, a za ostale građane 2.450,00 kn.