Poruka upozorenja

Submissions for this form are closed.

 

Jesi li čuo za Grace Murray Hopper? Ona je američka računalna pionirka koja je izradila jedan od prvih računalnih jezika u čiju se čast sljedeći tjedan, točnije od 3. do 9. prosinac diljem svijeta obilježava Međunarodni tjedan računalne znanosti i obrazovanja. I mi u CTK Rijeka pridružujemo se slavlju. Organiziramo čak dvije radionice i online natjecanje u programiranju.

 

U srijedu, 5. prosinca, od 16 do 18 sati možeš nam se pridružiti na radionici HTML/CSS-a namijenjenoj učenicima viših razreda osnovne škole. Na radionici ćemo naučiti kako izraditi i urediti Internet stranicu.

Za nešto mlađu ekipu, učenike nižih razreda osnovne škole, pripremamo radionicu Napravi svoju prvu računalnu igricu. Radit ćemo igricu Floppy kao što je prikazano u videu u nastavku. Radionica će se održati u petak, 7. prosinca, od 16:30 do 17:30.

 

VIDEO : https://studio.code.org/flappy/1

Sudjelovanje u radionicama se ne naplaćuje, no potrebno je podnijeti prijavu putem obrasca u nastavku.

A ako su tvoja programerska znanja već uznapredovala, pozivamo te da odmjeriš snage s programerima iz cijelog svijeta na natjecanju Hour of code 2018 za koje zadatke pripremaju naši vrijedni volonteri. Natjecanje će biti otvoreno od 5. do 9. prosinca 2018. Ovo natjecanje organiziramo šestu godinu za redom i u njemu je do sada sudjelovalo preko 1.000 sudionika iz cijelog svijeta.

Aktivnosti povodom Međunarodnog tjedna računalne znanosti i obrazovanja provodimo u sklopu projekta Budi++ koji financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Zaklada Hrvatska za djecu i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

PRIJAVNICA: