U četvrtak, 15. studenog, u prostorijama Centra tehničke kulture Rijeka održan je šesti forum Mladi u poduzetništvu kojim je obilježen Međunarodni tjedan poduzetništva (12. – 18. studenog 2018.).

Forum su otvorili Hrvoje Tramontana i Deni Grbac s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji su predstavili devet mjera aktivne politike zapošljavanja. Šest mjera su za nezaposlene i tri za zaposlene osobe, a pet od devet mjera se odnosi na usavršavanje i obrazovanje. Više informacija može naći na sljedećem linku stranici Mjere.hr.

Ivana Lulić predstavila je novootvoreni prostor RiHub. koji kulturni i kreativni profesionalci mogu koristiti i kao coworking prostor besplatno do kraja godine. RiHub je prvi coworking prostor u Rijeci, s najboljim internetom u gradu, kaže Ivana, a više informacija možete saznati na njihovoj stranici.

Programe Znanstveno – tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci StepRi predstavila je Anita Pribanić. Njihov besplatni šestomjesečni program podrške i razvoja poslovnih, CERIecon Playpark Rijeka, namijenjen je svim mladim osobama koje su pokrenule START – UP i kojima je potrebno ozbiljno poslovno savjetovanje. Anita je predstavila i Startup camp Rijeka, petodnevni program strukturiranog mentoriranja tijekom kojeg uspješni poduzetnici i investitori iz Hrvatske i Amerike pomažu budućim poduzetnicima razviti ideju kako bi stvorili održivi poslovni pothvat, te ostale programe koje provode o kojima također možete čiitati na njihovom webu.

Kreditne programe i mogućnosti za mlade Hrvatske banke za obnovu i razvitak, koji su namijenjeni mladima koji već imaju razrađene ideje i planove ali nemaju sredstva, predstavila je Vesna Bartolović Stančić. HBOR nudi 28 kreditnih programa za početnike koji prvi put osnivaju obrt ili društvo, mlade poduzetnike do 30 godina starosti te program kreditiranja ženskog poduzetništva. Kliknite za više informacija!

Hana Galogaža Lanča iz Centra tehničke kulture Rijeka predstavila je njihove projekte financirane iz europskih fondova. Projekt Bootcamp IT namijenjen je nezaposlenim osobama koje žele postati programeri pripravnici i zaposliti se u IT sektoru. Projekt Radar će 32 dugotrajno nezaposlene osposobiti za voditelje projekata i projektne asistente kako bi im se povećala mogućnost zapošljavanja s obzirom na deficit stručnjaka za EU fondove. Hana je zatvorila forum predstavljanjem projekta LO.PA.Z. PLUS koji nudi mnoštvo programa za nezaposlene osobe koji su usmjereni na povećanje njihovih kompetencija kako bi se lakše zaposlili.

U nastavku možete pronaći prezentacije predavača foruma Mladi u poduzetništvu.