Tim projekta BRIGHTS, na kojem s europskim partnerima radimo od početka godine, napravio je kurikulum kombiniranog tečaja koji će biti razvijen u okviru projekta. Prva provedba tečaja odvijat će u Hrvatskoj, Belgiji, Grčkoj i Italiji, od veljače do lipnja 2018. godine. Kurikulum detaljno opisuje strukturu programa tečaja, kao i metodologiju, ciljeve i ishode učenja.

 

Kombinirani tečaj provodit će se u dvije faze. Prva, koja će trajati 20 sati, provodit će se online, i biti usmjerena na profesore i radnike s mladima. Druga se faza sastoji od radionica odabranim sudionicima prve faze te traje 10 sati. Polaznici će sa svojim učenicima (mladima od 13 do 19 godina) provesti radionice u trajanju 25 sati, tijekom kojih će oni biti potaknuti da se kroz digitalne priče izraze o temama koje promiču obrazovanje za globalno građanstvo. Više o obrazovanju za globalno građanstvo, kao i metodi digitalnog pripovijedanja, možete saznati u za to pripremljenom informativnom kitu.

 

Da podsjetimo, cilj projekta BRIGHTS je učiteljima, nastavnicima, profesorima i radnicima s mladima pružiti metodologiju obrazovanja za globalno građanstvo, koristeći tehniku digitalnog pripovijedanja. BRIGHTS projekt odgovor je na potrebu obrazovanja u polju tolerancije, kritičkog razmišljanja, suradnje, poticanja kreativnosti i razvitka digitalne pismenosti. Metodologija je osmišljena tako da neće koristiti samo polaznicima tečaja, nego i svima koji žele promicati vrijednosti globalnog građanstva: demokratičnost, kritičko razmišljanje i aktivno građanstvo.

 

Projekt BRIGHTS sufinanciran je od strane Europske komisije kroz program Erasmus+.